Sahte Alkol Üreten Baba Ve 2 Oglu Yakalandi

Aksaray’da yilbasi öncesi sahte alkol üretimine yönelik 3 ayri adrese operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, alkol üretimi yapan ve satan baba ve 2 oglunu gözaltina aldi. Yapilan aramalarda, 70 litre sahte alkol, tabanca ve metal el detektörü ele geçirildi.

Sahte Alkol Üreten Baba Ve 2 Oglu Yakalandi
Operasyon, Aksaray’in Güzelyurt ilçesine bagli Gaziemir köyünde 3 ayri ikamete yönelik es zamanli olarak gerçeklestirildi.

Edinilen bilgiye göre, her yil yilbasi öncesi yasanan sahte alkol ölümlerinin önüne geçilmesi amaciyla kent genelinde sahte alkol üretimi ve satisina yönelik çalismalar yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde gerçeklestirilen çalismalarda 3 sahsin sahte alkol üretimi yaptigini tespit etti. Yunus A. (39), Sedat A. (33), Riza A. (72) isimli baba ve 2 oglunu takibe alan jandarma KOM ve Güzelyurt Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri bir süre yapilan teknik ve fiziksel takibin ardindan yeterli delil ve bulgularla operasyon için dügmeye basti. Ilçede 3 ayri adrese es zamanli olarak gerçeklestirilen operasyonda baba ve 2 oglu yakalanarak gözaltina alinirken, adreslerde yapilan aramalarda 70 litre sahte alkol, 1 adet kuru siki tabanca ve sarjörü, 1 adet metal el detektörü ve 5 adet 7,65 mm tabanca fisegi ele geçirildi. Olayla ilgili tahkikat baslatilirken baba ve ogullari sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürüldü.
Kaynak: İHA