Bodrum'da 'Nar-Tugan' Kutlandi

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile Kumbahçe Mahalle Muhtarligi tarafindan Karia Kültür Mirasi etkinlikleri çerçevesinde Nar-Tugan etkinligi düzenlendi.

Bodrum'da 'Nar-Tugan' Kutlandi
Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü destekleri ile Kumbahçe Meydani’nda bu yil 7.’si düzenlenen Nar-Tugan etkinlikleri coskuyla kutlandi. Kumbahçe Meydani’nda gerçeklesen etkinlik programinda; Kumbahçe Kültür Sosyal Tesis Kursiyerleri Halk Danslari Ekibi yöresel oyunlar oynarken Alana Eda Johnson mini konser verdi. Bodrum Yildizlar Dans Grubu, Bodrum Ugur Anadolu Lisesi’nin dans performanslari, Anka Dans Grubu, Derya Ünver Dans Company Dansçilari, Bodrum Kültür Turizm Dayanisma Dernegi Folklor ekibi, Adaçayi Erbane Grubu ile Kumbahçe Gün Batimi yöresel oyunlar sahneledi. Etkinlige katilanlara bereketin sembolü olan asure, keskek ve Bodrum mandalinasi ikram edildi.

Bodrum Kumbahçe Mahallesi Muhtari Nil Taskiran, “Nar-Tugan eski Türklerde ‘günesin dogusu’ anlamina gelir. 21 Aralik’ta en uzun gecenin bitmesi ile 22 Aralik günesin ve isigin büyümeye baslamasi yeni bir yil, yeni bir yasamin baslamasi demektir. Karia Kültür Mirasi Etkinliklerinin Ayse Temiz ve Kumbahçe Muhtarligi olarak bu yil 7.’sini düzenliyoruz. Yeni yilin karsilanmasi Nar-Tugan; yeni bir yil, dolunayin son günü, en uzun gecenin gündüze geçis kutlamasi. Her etkinliklerimizde Sevgili Baskanimiz Ahmet Aras’in destekleri her zaman yanimizda. Sag olsun. Kumbahçe o konuda çok sansli. Belediye ekiplerimiz bizim yanimizdalar. Desteklerini hiçbir zaman esirgemiyorlar, çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Karia Kültür Mirasi Etkinlikleri adina konusan Kent Konseyi Kültür Mirasi Grubu Temsilcisi Ayse Temiz, “Bu etkinligi Arif Vidinli daha önceden Gündogan’da baslatmisti. Bizde Kumbahçe’de baslattik. Bu sene 7. senemiz halkimizla beraber kutluyoruz” dedi.



Gündogan sahilinde Nar-Tugan atesi yandi

12 yildir Gündogan Mahallesi’nde düzenlenen Nar-Tugan kutlamalari renkli görüntülere sahne oldu. Gündogan sahilinde bando esliginde yürüyen vatandaslar, sahilde ates yakarak Nar-Tugan’i kutladi. Sembolik dilek agacina ise katilimcilar bez parçalari baglayarak dilek tuttu. Etkinlikte sarkici Soner Güngör sahne aldi.
Kaynak: İHA