Liseliler Bowlingle Stres Atiyor
Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Büyüksehir Okul Sporlari Etkinlikleri (BOSE) çerçevesinde yapilan Liseler Arasi Bowling Etkinliginde yaklasik 2 bin ögrenci stres atip eglendi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, okul sporlari etkinlikleriyle çocuk ve gençlere spor yapma aliskanligi kazandirmayi hedeflediklerini söyledi.
Bugüne kadar Büyüksehir’in spor etkinliklerinden 1 milyon 600 bin çocugun yararlandigini belirten Baskan Aktas, “Çocuklarimizi sporla bulusturmaya devam ediyoruz. Amacimiz, spor aliskanligi kazandirmak, gençlerimizin sosyallesmelerini saglamak ve yarisma heyecani yasamalarina katkida bulunmak. Bunlar ayni zamanda, çocuklarimizin karar verme yeteneginin ve kabiliyetlerinin gelismesine yardimci oluyor” dedi.
Her yas grubuna spor
Proje çerçevesinde her yas grubuna özel etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Baskan Aktas, “Macera Parkuru, Mangala Senligi, Yüzme Ögreniyorum, Spor Tiri Köyümde, Sokak Basketbolu, Atletizm, 23 Nisan Çocuk Kosusu, Kayak Senligi ve Özel Çocuklar Masa Tenisi Senligi etkinliklerimiz ile her yastan çocugumuzu sporla bulusturduk. Lise ögrencilerimiz için de bowling, kizak, e-spor ve ayak tenisi turnuvalari düzenledik. En büyük yatirimimiz gelecegimiz olan çocuklarimizdir. Onlar için ne yapsak az. Çocuklarimizin burada farkli bir ambiyans yasadigina bizzat sahit olduk. Katilan sporcu kardeslerimizi tebrik ediyorum” diye konustu.
Bursa Il Milli Egitim Müdürü Serkan Gür ise, “Bu etkinliklerle gençlerimiz kendilerini çok iyi hissediyor. Gerçekten etkinliklerimiz çok çarpici bir sekilde ön plana çikiyor. Gençlerimiz hem egleniyor hem de içlerindeki pozitif enerjiyi atiyorlar. Gayemiz saglikli nesiller yetistirmek” seklinde konustu.
Kiyasiya rekabetin yasandigi bowling organizasyonuna katilan liseliler de kendilerine böyle bir imkan sunuldugu için Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.
