ÇAKÜ'de Kooperatifçilik Ele Alindi

Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde düzenlenen çalistayda, kooperatifçiligin istihdamdaki yeri ve önemi tüm yönleri ile konusuldu.

ÇAKÜ'de Kooperatifçilik Ele Alindi
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Kariyer Merkezi, ÇAKÜ Kooperatifçilik Toplulugu ve Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Çankiri Il Koordinatörlügü paydasliginda “Gelenekten Gelecege Bir Is Modeli: Kooperatifçiligin Istihdamdaki Yeri ve Önemi” panel ve çalistayi düzenlendi.

ÇAKÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen panele, ÇAKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Odabas, Çankiri Il Tarim ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, TKDK Çankiri Il Koordinatörü Emre Akbiyik, ÇAKÜ Akademik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Sebnem Kusvuran, Kooperatif baskanlari, üyeler, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kooperatifçilik ve kooperatifler hakkinda farkindalik olusturmak, akademi ve kamu arasindaki iliskileri gelistirmek, politika üretim süreçlerinde üniversite ve kamu kurumlarinin daha etkin rol almasini saglamak, üniversite ögrencilerine alternatif bir istihdam alani olarak kooperatifçiligin özünü vurgulamak amaciyla gerçeklestirilen panel ve çalistay yogun ilgi gördü.

Moderatörlügünü ÇAKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Coskun Polat’in yaptigi panelde Kastamonu Köy-Koop Baskani Erol Akar, Ticaret Bakanligi Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlügü Temsilcisi Uzman Hakan Tunçagil, Orta Tarim ve Hayvancilik Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Dr. Yücel Tekin, Çankiri Tarim Il Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve TKDK Çankiri Il Koordinatörü Emre Akbiyik Türkiye’de kooperatifçiligin mevcut durumu, sorunlari, kooperatifçiligin istihdamdaki yeri ve kooperatiflere yönelik devlet destekleri hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.

Panel sonunda ÇAKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Odabas tarafindan panelistlere katilimlarindan dolayi tesekkür belgesi takdimi yapildi. Panelin ardindan, etkinligin ikinci bölümünde “çalistay” gerçeklestirilerek sonuç bildirgesi olusturuldu.
Kaynak: İHA