Vali Ali Çelik, 'Basari Hikayeleri' Programinda Ögrencilerle Bulustu

Kütahya Valisi Ali Çelik, ’Yeni Bir Hayat Yeni Bir Nefes Dernegi tarafindan düzenlenen ’Gençlerle el ele-basari hikayeleri’ programina konuk oldu. Kütahya Il Milli Egitim Müdürlügü Beylerbeyi Salonu’nda yaklasik 400 lise ögrencisiyle bir araya gelen ve gençlere hayata ve gelecege dair önemli tavsiyelerde bulunan Vali Ali Çelik’e bir de sürpriz yapildi.

Vali Ali Çelik, 'Basari Hikayeleri' Programinda Ögrencilerle Bulustu
Kütahya Saglik Meslek Lisesindeki fotografiyla baslayan, Kütahya’daki halkla iç içe fotograflarinin yer aldigi ve Kütahyalilarin sevgi mesajlarinin yer aldigi sürpriz video Vali Ali Çelik’i duygulandirdi. Videonun ardindan konusmak üzere sahneye çikan Vali Çelik, emegi geçenlere ve tüm Kütahya’ya tesekkür etti.

Vali Ali Çelik, “Isin kahramani ve oyuncusu sizsiniz. Yapmak istediklerinizi iyi belirleyin, nereye gitmek istiyorsaniz o hayali koruyun. Hayalleriniz ve inanciniz olmazsa baskalarinin oyununu izler, onlari alkislarsiniz” dedi.

Ögrencilerden kendilerine inanmalarini isteyen Vali Çelik, “Yasam ve hikâye sizin hikâyeniz. Bazen baskalarinin hikâyesini seyredebilir, orada iyi bir seyirci olabilirsiniz ama isin asil oyuncusu kendiniz oldugunu fark eder ve bu hayati kendiniz için yasamaya baslarsaniz izlenmesi gereken hikâyeyi siz yazabilirsiniz. Bunun için de kendinizi sevmeniz, yapmaniz gerekenlerinin farkina varmaniz gerekiyor” diye konustu.



"Kendinizi asla küçümsemeyin"

Hayallerini ve inançlarini koruyarak hedefledikleri yolda yürümelerini gerektiginin altini çizen Vali Çelik, “Isin kahramani ve oyuncusu sizsiniz. Yapmak istediklerinizi iyi belirleyin, nereye gitmek istiyorsaniz o hayali koruyun. Hayalleriniz ve inanciniz olmazsa baskalarinin oyununu izler, onlari alkislarsiniz. Hepinizin gözünde o enerjiyi ve yapabilirligi görüyorum. Kendinizi asla küçümsemeyin. Zorluklar, eksikler, yetersiz oldugunu düsündügünüz birçok konu vardir, ama sikâyet etmeyin, çünkü hayat her gün yeniden basliyor” seklinde konustu.

Vali Çelik, program sonrasi ögrencilerle öz çekim yapti.

Yeni Bir Hayat Yeni Bir Nefes Dernegi Baskani Süleyman Yigit, yogun ilgi sebebiyle ögrencelere tesekkür etti ve Vali Çelik’e tesekkür plaketi sundu.

Baskan Yigit, "Dernek olarak Kütahya valimizi ögrencilerimizle bir araya getirmenin sevincini yasadik. Gençler her zaman bizim umudumuz, gelecegimiz teminati. Dernegimiz madde bagisligiyla mücadele, kadina siddet ve çocuk istismarinin önlenmesi yönelik faaliyetlerde bulunmaktadir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA