Egibel'e Kar Düstü, Tünel Tek Seritten Ulasima Açildi

Karadeniz Bölgesi’ni Iç Anadolu Bölgesi’ne baglayan önemli güzergahlardan olan uzunlugu 5 bin 900 metre olan Egribel Tüneli’nin bir tüpü yörede kar yagisinin etkili olmasinin ardindan ulasima açildi.

Egibel'e Kar Düstü, Tünel Tek Seritten Ulasima Açildi
Giresun’u Iç Anadolu’ya baglamasinin yani sira Alucra, Çamoluk ve Sebinkarahisar ilçelerine de ulasim saglayan Egribel Geçidi özellikle kis aylarinda kabusa dönerken, tünelin bir tüpünün gidis-gelis olarak açilmasiyla güvenli ve konforlu geçis saglanmaa baslandi.

Özellikle kis aylarinda yolcularin ve sürücülerin Egribel Geçidi’nde tünelle beraber yasanan magduriyetlerin geride kaldigini belirten sürücüler, "Egribel Geçidi kis aylarinda birçok magduriyet meydana getiriyordu. Özellikle tipi ve firtinasi hiç eksik olmayan bu yolda biz sürücülerin isi oldukça zordu. Egribel Geçidi’nde mahsur kalanlar da oldu hayatini kaybedenler de maalesef oldu. Vilayette isi olan hemserilerimiz daha arabaya binmeden Egribel Geçidi’nin durumunu sorar, yol kosullarini teyit etmeden yolculuk yapmak istemezdi. Egribel Geçidi bir kabustu. Simdi 6.5 km kisalan bu yolda hem zaman, hem yakit ve de en önemlisi can güvenliginden emin bir sekilde seyahat edebiliyoruz. Allah devletimizden, emegi geçenlerden razi olsun” dediler.
Kaynak: İHA