Telafi Programini Tamamlayan Asçilara Ustalik Belgesi

Eskisehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pastacilik ve tatli yapimi ustalik telafi programi ögrencileri, yapilan beceri sinavinda hünerlerini sergilediler ve ustalik belgesi almaya hak kazandilar.

Telafi Programini Tamamlayan Asçilara Ustalik Belgesi
Milli Egitim Bakanligi’nin 183 meslek dalinda baslattigi Ustalik Telafi Programi ilk mezunlarini veriyor. Eskisehir’de de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde pasta ve tatli alaninda program gören ögrenciler, girdikleri beceri sinaviyla birlikte ustalik belgesi almaya hak kazandilar. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ustalik Telafi Programindan sorumlu Müdür Yardimcisi Nurcan Köksal, program hakkinda bilgiler vererek sözlerine söyle devam etti:

“Bugünkü ustalik telafi sinavimiz pasta ve tatli yapma alani için. Bu arkadaslarimiz 22 haftalik staj sürecinden sonra uygulamali olarak ustalik telafi sinavina giriyorlar. Beceri sinavinda basari gösterdiklerine ustalik belgesine sahip oluyorlar. Ustalik belgesi aldiklarinda mesleklerinde profesör oluyorlar ve is bulmalari daha kolay oluyor. Yeni yildan sonra birçok is yerinde belgelendirme zorunlulugu olacak. Bu belgeyi almak o yönden de önemli. Isverenler açisindan da profesyonel eleman çalistiracaklar için daha profesyonel kurumlar haline gelebilirler”
Kaynak: İHA