Sehidin Ismi Kütüphanede Yasayacak

Suriye sinirindaki Sehit Musa Özalkan Piyade Hudut Karakolu’nda uyurken arkadasi tarafindan basindan silahla vurularak sehit edilen Mehmet Can Kaya’nin adi Binevler Ortaokulunda açilan kütüphaneye verildi.

Sehidin Ismi Kütüphanede Yasayacak
Onikisubat Ilçesi Binevler Ortaokulu’nda sehidin adinin verildigi kütüphane, ilçe milli egitim müdürü, sehidin anne, babasi ve birçok vatandasin katilimiyla hizmete açildi.

Kütüphanenin açilis tarihinin nisan tarihlerinin oldugunu söyleyen sehidin nisanlisi Burcu Akçakaya, "Bugün bu tarihte sehit olan nisanlim Mehmet Can ile birlikte nisan hazirligindaydik. Nisan hazirligindan bir buçuk ay sonra evlilik teklifi almistim. Ayni gün kütüphanemizi açtik ve nice Mehmet Can’lar yetissin diye ugrastim. Mehmet Can vatanini, milletini seven bir insandi. Nice Mehmet Can’larin yetismesini diliyorum. Bu süreçte çok zorlandim. Benim için çok aciydi. Nisan hazirligi içindeyken daha sonra kendimi böyle bir hazirligin içinde buldum. Bu durum fazlasiyla yakti yüregimi. Aglaya aglaya sabirla kütüphane hazirligini bitirdim" dedi.

Kaynak: İHA