Kitap Tutkunlari, Fuarda Bulustu

İçel’in Erdemli ilçesinde, "Her bir kitap farkli bir hikaye, farkli bir dünya" düsüncesiyle “Erdemli Kitap Günleri” düzenlendi.

Kitap Tutkunlari, Fuarda Bulustu
Taninmis sair ve yazarinda katildigi fuarda, 70 yayinevi binlerce kitabi, 9 gün boyunca okuyucularla bulusturacak.

Erdemli Belediyesi Dr. Devlet Bahçeli Meydani’nda kurulan Kitap Fuar Alani’nda kitapseverler, yazarlar ile söylesilere katilip sohbet etme imkanini buluyor. Kitap Fuarinin en büyük katilimcilari ise ögrenciler.

“Her Kitap Farkli Bir Dünya”

Her bir kitabin farkli bir dünya olduguna dikkat çeken Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “70 yayinevi 11 yazarin katilimiyla 9 sürecek etkinligimiz, gençlerimizin okumalari adina, gençlerimizi yazarlarla bulusturarak onlarin hayal dünyasini genisletmek adina, onlarin hayal dünyasina yeni yeni düsünceler, yeni yeni fikirler elde etmeleri ve hayal dünyalarini genisletmek adina böyle bir fuarin Erdemlimizde olmasi, Erdemlimizin kültür hayatina, Erdemlimizin sanat hayatina çok ciddi bir katki sunacagini biliyoruz. Bu düsünce ve hareketle Erdemlimizde ilki gerçeklestiriyoruz. Yediden yetmise tüm Erdemlileri kitap günlerine davet ediyoruz” diye konustu.

Günümüzde sosyal medyadan dolayi kitaplara olan ilginin az oldugunu ifade eden Fatma Yildiz, “Hep internetle ugrasirken kitaplar aslinda unutuldu” diye konustu.

Kitap fuarlarinin ögrencilerin gelisimi için çok önemli oldugunu ifade eden Ömer Yazar da, “Böyle fuarlarin çocuklarin gelisimi için gayet faydali olacagini düsünüyorum” diye konustu.

Yazarlarin gençlerle bulusmasindan dolayi duydugu memnuniyetini ifade eden yazar Cafer Aksay, “Erdemli’li bir yazar olarak böyle güzel bir faaliyette Erdemlili gençlerimizle, çocuklarimizla bulusmanin onurunu yasiyorum” diye konustu.

Ögrenciler için çok iyi bir fuar oldugunu ifade eden Burak Yildirim, “Bu kitap fuari gerçekten güzeldi. Yani ögrenciler olarak buraya gelmemiz iyi oldu. Yeni seyler kesfettik” diye konustu.

Ilk defa bir kitap fuarina geldigini ifade eden Zeynep Gönül ise “Buraya kitaplari incelemeye geldim. Böyle bir fuara gelmedim, ilk oldu” diye konustu.

Kitap fuarinin kapilari 26 Aralik aksamina kadar açik kalacak.
Kaynak: İHA