AFAD Okullarda Egitime Devam Ediyor

Erzincan’da Il Afet Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri tarafindan okullarda düzenlenen egitim ve tatbikatlar devam ediyor.

AFAD Okullarda Egitime Devam Ediyor
2022 yili Afet Tatbikat yili çerçevesinde AFAD Müdürlügü tarafindan, Mollaköy Ortaokulu, Milli Irade Özel Egitim Uygulama Okulu, Meliksah Ilkokulu, Kavakyolu Orgeneral Selahattin Demircioglu Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu, Günebakan Ilkokulu ögretmenleri ve ögrencilerine afet farkindalik, yangin farkindalik, yangin uygulama, deprem ani uygulamasi ve tahliye egitimleri verildi.

Egitim çerçevesinde senaryo geregi depreme okulda yakalanan ögrenciler önce bulunduklari yerde kendilerini muhafaza etti ve daha sonra sallanti bitince de kontrollü bir sekilde tahliye edildi. AFAD ekipleri tarafindan gerçeklestirilen tatbikat adeta gerçegi aratmadi.

AFAD ekipleri konu ile ilgili, “Toplumun her kesimini ilgilendiren dogal afet gerçegini zaman zaman hatirlatmak yapilmasi gereken dogru seyleri teorik ve pratik olarak yerine getirmek için toplumda temel bir bilinç oturtmak hayati önemi sahiptir. Bugün okulumuzda afet ve acil durumlarda güvenli tahliye nasil yapilir bununla ilgili olarak örnek bir tatbikat gerçeklestirdik" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA