Rusya, Kaliningrad'da Tatbikata Basladi

Rusya’nin, Avrupa Kitasi’ndaki tek topragi olan Kaliningrad’da, Baltik Filosu tarafindan bin 500 asker ile tatbikat baslatildi.

Rusya, Kaliningrad'da Tatbikata Basladi
Rusya Savunma Bakanligi’na bagli Baltik Filosu, Rusya’nin Avrupa’daki tek topragi olan Kaliningrad’da bin 500 asker ile tatbikata baslandigini duyurdu. Ayni zamanda Rus anakarasindan ayri bir nokta olan Kaliningrad’in Baltik Denizi kiyilarinda baslayan tatbikatta 10’dan fazla savas gemisi ve 100’den fazla askeri aracin görev alacagi aktarildi. Baltik Filosu’ndan tatbikata iliskin yapilan yazili açiklamada, "Kaliningrad bölgesinde, komuta ve idari tatbikata bin 500’den fazla askeri personel, 10’dan fazla savas gemisi ve hava birimleri katilacak. Tatbikatin bir parçasi olarak donanma taktik gruplari belirlenen zamanda üslerinden ayrilacak ve filo kuvvetlerinin egitim görevlerini yerine getirmek için Baltik Denizi’nde belirlenmis bölgelere konuslanacak. Tatbikat sirasinda Baltik Denizi’ndeki gemi gruplari hayali düsman gemilerine ve uçaklarini vurmak için top ve füze atislari yapacak" denildi. Açiklamada Bastion ve Bal tipi kiyi füze sistemlerinin kullanilacagi belirtildi.

Pantsir-S Hava Savunma Sistemleri ile tatbikat yapildi

Bugün baslayan askeri tatbikatta Pantsir-S Hava Savunma Sistemleri ile tatbikat gerçeklesti. Baltik Filosu Basin Servisi’nden tatbikata iliskin yapilan açiklamada, "Baltik Filosunun hava savunma birimleri, planlanmis tatbikat sirasinda alçaktan uçan ve düsük hizli hedefleri yakalama görevlerini yerine getirdi. Filonun hava savunma sisteminin nesnelerini, radar istasyonlarinin mürettebatini ve savas görevini üstlenen Pantsir-S hava savunma füze sistemini korumak için, sartli bölgeye yakin uçan bir grup hava hedefini kesfetti ve kosullu olarak imha etti" denildi.
Kaynak: İHA