Ardahan'da Dis Ticaret Egitimi

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan Ardahan’in dis ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amaciyla düzenlenen dis ticaret egitimleri sonrasi sertifika almaya hak kazanan katilimcilari dis ticaret sertifikalari, Atatürk Konferans ve Toplanti Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Ardahan'da Dis Ticaret Egitimi
Egitim programi çerçevesinde ihracata açilmak için gereken asgari kosullar, ihracat mevzuati, ihracat alacaklarinin güvenli tahsili yöntemleri ve bankacilik islemleri konularinda uygulamali bilgiler sunuldu. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi öncelikleri dogrultusunda Ardahan’in ticaret hacminin artirilmasi, genç girisimcilerin dis ticaret kapasitelerinin gelistirilmesi için düzenlenen egitim 28,29,30 Kasim ve 1 Aralik 2022 tarihlerinde dört günlük teorik ve uygulamali olarak ve ücretsiz sekilde verildi.

Egitim programi ile Ardahan’da ihracat ithalat yapmak isteyen genç girisimcilere dis ticaret islemlerini daha profesyonel yapmalari, isletmelerin rekabet güçlerinin artirilarak ürettikleri ürünlerin yurt disi pazarlara açilmasi ve özellikle Ardahan’in ihracat kapasitesinin artirilmasi hedeflendi.

Katilimcilar sertifikalarini Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Çetin Demirci ile Serhat Kalkinma Ajansi Ardahan Koordinatör Vekili Utku Hakan Bacaksizoglu’nun elinden aldi.
Kaynak: İHA