Yurtta Hava Durumu

Yurt genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin kuzey ve batisi, Kiyi Ege, Karadeniz (Çorum ve Bayburt hariç), Dogu Anadolu’nun batisi, Antalya, Erzurum, Diyarbakir ve Adiyaman çevreleri ile Sanliurfa’nin kuzeyinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Genellikle yagmur ve saganak, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ve Erzurum çevreleri ile Erzincan ve Tunceli’nin yükseklerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi beklenen yagislarin Düzce, Zonguldak ve Bartin çevreleri ile Sakarya’nin kuzeyinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve dogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecek. Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu 13

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli 16

Izmir: Parçali, yer yer çok bulutlu, kiyi kesimleri hafif saganak yagisli 19

Adana: Parçali ve çok bulutlu 18

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli 19

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli 19

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde yagmur ve saganak yagisli 17

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yagmur ve karla karisik yagmurlu, yüksekleri kar yagisli 5

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, ögle saatlerinde kuzey ve dogusu aralikli yagmur ve saganak yagisli 14
Kaynak: İHA