Tercan'da Çocuk Oyun Evi Açildi

Erzincan’in Tercan ilçesinde kadin girisimci tarafindan çocuk oyun evi açildi.

Tercan'da Çocuk Oyun Evi Açildi
Dügünde takilan takilarini satarak ilçede çocuk oyun evi açan Ebru Seyran, “Zor kosullar içinde devlet destegi almadan dügün takilarimi satarak esim Ilhan Seyran ve kardesim Emre Dere’nin büyük destegini alarak Tercan’da bir ilki gerçeklestirdik” dedi.

Çocuk gelisiminde önemli rolü olan okul öncesi egitimi desteklemek amaciyla hem de bir kadin olarak kendi ekonomik özgürlügünü kazanmak için Melek Çocuk Oyun Evi’ni açmak kararini aldiklarini belirten Seyran, “Bu oyun eviyle çocuklarin gelisimine önemli katkilar sunacagimiza inaniyoruz. Çocuklarin fiziksel, bilissel, sosyal, duygusal alanlardaki gelisimlerini takip etmek çocugun saglikli büyüme ve gelisme basamaklarini tamamlamasina yardimci olmak adina oldukça önemlidir. Ancak unutulmamalidir ki her çocuk biriciktir ve gelisim basamaklarini kendi hazir olus durumuna, genetik ve çevresel faktörlere göre tamamlayacaktir.” dedi.

Seyran, oyun evinde olmasini istedikleri buz hokeyi, langirt, elektronik oyuncaklar ile ilgili destek beklediklerini belirtti.

Kaynak: İHA