Kocaeli Üniversitesi'nde Devir Teslim Töreni
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 8 yildir yürüttügü rektörlük görevini Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e teslim etti.

Törende Hülagü, 8 yildir yürüttügü rektörlük görevini Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e teslim etti.
"Benim için de sürpriz oldu"
Görev süresi boyunca karsilastigi zorluklari ekip arkadaslariyla birlikte astigini ifade eden Hülagü, "Basari çitasini benden daha da ileriye götürecegine inandigim kardesim, dostum Zafer Cantürk’e görevi devretme imkani sunan sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sonsuz hürmetlerimi arz ediyorum. Dün aksam benim içinde sürpriz oldu. Sayin Cumhurbaskanimizin iradeleriyle, Cumhurbaskanligi Basdanismanligi görevine atandim. Insallah bundan sonra bu konu da elimden gelen gayreti gösterecegim" dedi.
"Tüm ülkeye örnek olacak yeni bir poliklinik binasi yaptik"
8 yillik görev süreci boyunca yapilan faaliyetlere de deginen Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Tüm ülkeye örnek olacak yeni bir poliklinik binasi yaptik. Iyi hekim uygulama merkezleri gibi çagin ötesine tasiyan birimlerin, üniversitemize deger kattigina inanmaktayim. Üstünde helikopter pisti, Avrupa’da bile bulunmayan endoskopik tani ve tedavi merkezleriyle egitim merkezi seçildik. Bu da bizim için çok onur ve gurur verici bir durum. Bati yerleskemize bir saglik yerleskesi planladik. Hem arastirma gelistirme hem de laboratuvar faaliyetleri ile lisansüstü çalismalara çok önem verdik" diye konustu.
"Hedefimiz, onlarin bize biraktigi noktadan üniversitemizi daha üst noktalara çikarmak"
Rektörlük görevini teslim alan Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise "Göreve beni uygun görerek atayan Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimi sunarim. Üniversitemizin kurulusundan itibaren bizi destekleyen, üniversitemizi gelistiren tüm rektörlere ve en son rektörümüz olan Prof. Dr. Sadettin Hülagü hocama verdikleri emekler, yaptiklari hizmetlerden dolayi tesekkür ediyorum. Hedefimiz, onlarin bize biraktigi noktadan üniversitemizi daha üst noktalara çikarmak olacaktir. Bu konuda gerekli azim ve kararliliga sahibiz" seklinde konustu.
Hedeflerini anlatan Cantürk, su ifadeleri kullandi:
"Ilimizin sanayi bölgesinde yer almasi üniversitemiz açisindan bir sanstir. Bunu avantaja dönüstürebilecek çalismalar yapmak, üniversitemizin hem sanayi ile hem de kent ile uyumunu artirmak, lisansüstü ve özellikle doktora ögrenci ve mezun sayimizi artiracak politikalar gelistirmek, Ar-Ge’yi öncelikli hale getirmek, toplumla iç içe olan Üniversite Hastanemizin yani sira; bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel alanlarda da kent ile bütünlesme saglayip üniversitenin varligini halkimiza daha fazla hissettirmek, her yasta vatandasimizin üniversite ile bir sekilde temasini saglamak, yabanci ögrenci sayisini artirmak ve yurtdisi üniversite ve enstitüler ile iliskilere ivme vermek, ögrencilerimize ve personelimize de girisimcilik egitimi vermek ve ticarilesme süreçleri hakkinda danismanlik hizmeti sunmak öncelikli hedeflerimiz olacaktir."
