Gastro Akademi Semineri Gerçeklesti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü tarafindan düzenlenen Gastro Akademi Semineri Troia Kültür Merkezinde gerçeklesti.

Gastro Akademi Semineri Gerçeklesti


Eyüp Kemal Sevinç, Ismet Saz, Emre Sen, Metin Saruhanli ve Yücel Bükücü’nün konusmaci oldugu seminere, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Pelin Kanten, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale’nin Turizm, Kültür ve Sanat sehri olmasi gerektigini vurgulayarak sunlari söyledi:

“Insanligin olmazsa olmaz temel ihtiyaci gidadir. Ama günümüz dünyasinda yemege bakis açisi çok degisti. Yemek yemek artik sadece karin doyurmak olarak algilanmamaktadir. Yemek artik kültürü, sanat, felsefe, psikoloji ve sosyoloji alanlarindan beslenen ve bu alanlari yansitan bir disiplin haline geldi. Gastronomi camiasi olarak bunu en iyi bilenler sizlersiniz ve sevgili ögrenciler bu baglamda kendinizi en iyi sekilde yetistirmeniz çok önemli. Tüm dünyada oldugu gibi artik insanlar kültürel, yerel özellikleri dikkate alarak hem geziyor hem de tadiyor. Yemeginize kültürünüzü, sanatinizi, tarihinizi yansittiginizda yemeginiz bir deger kazaniyor. Bunu dikkat alarak kendinizi gelistirin. Sizlerin gelisimine büyük katki sunacak bir etkinlik. Alaninda dünyaca ünlü seflerden deneyimleri ve kariyer yolculuklarini dinleyeceksiniz. Her birini üniversitemizde agirlamaktan büyük mutluluk duydum. Her birine ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.



Konusmanin ardindan Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölüm Baskani Prof. Dr. Ferah Özkök’ün moderatörlügünde Eyüp Kemal Sevinç, Ismet Saz, Emre Sen, Metin Saruhanli ve Yücel Bükücü’nün konusmaci oldugu seminere geçildi. Sürdürülebilir Gastronomi, Gastronomide Kariyer ve Modern Türk Gastronomisi basliklarinin konusuldugu seminer, ögrencilerden gelen sorularin cevaplandirilmasinin ardindan konuklara Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Pelin Kanten’in hediyelerini takdim etmesi ile son buldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Mutfaginda, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ögrencileri tarafindan hazirlanan yemekler Ögrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) yemekhanesinde seflere ikram edildi.
Kaynak: İHA