Düzensiz Göçle Mücadele Sürüyor

Düzensiz göçle mücadele çerçevesinde ülke genelinde oldugu gibi Erzincan’da da 12’nci huzur operasyonu gerçeklestirildi.

Düzensiz Göçle Mücadele Sürüyor
Dogu sinirlarindan bati sinirlarina kadar kaçak göç ile mücadele eden emniyet, jandarma, sahil güvenlik ekipleri, ülke genelinde 2022 yilinin 12’nci “Huzur” operasyonunu gerçeklestirdi. Erzincan Emniyet Müdürlügünce düzensiz göç ve göçmen kaçakçiligi ile etkin mücadele edilebilmesi amaciyla yabanci uyruklu sahislarin kalabilecegi metruk yerler, yogunlukla ikamet ettikleri bölgeler, umuma açik eglence mekanlari, tir garajlari, terminaller, toplu tasima durak ve istasyonlarinda uygulama gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen uygulamada 287 Türk vatandasi, 93 yabanci uyruklu sahis sorgulanarak 101 araç, 8 metruk bina ve çevresi, 56 umuma açik yer kontrolü yapildi. Çalismalar neticesinde trafik güvenligini tehlikeye Sokma suçundan bir aranan sahis yakalandi. Afganistan uyruklu oldugu belirlenen 1 düzensiz göçmen ise muhafaza altina alinarak Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilerek baska bir olumsuzluga rastlanilmadi.
Kaynak: İHA