Bayburt'ta Dünya Insan Haklari Günü Programi

Birlesmis Milletler tarafindan Insan Haklari Evrensel Bildirgesi’nin 10 Aralik 1948 tarihinde kabul edilmesiyle ilan edilen Dünya Insan Haklari ve Demokrasi Günü, Bayburt’ta çesitli etkinliklerle kutlandi.

Bayburt'ta Dünya Insan Haklari Günü Programi
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Imam Hatip Ortaokulu tarafindan düzenlenen Insan Haklari ve Demokrasi Haftasi Kutlama Programi Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Sube Müdürü Ali Aktas, STK temsilcileri, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrencilerin katilimiyla okulun çok amaçli salonunda gerçeklestirildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin seslendirilmesiyle baslayan program, açilis konusmalarinin ardindan günün anlam ve önemine dair konusmalar, siirler ve söz korosu ile devam etti. Programda Il Milli Egitim Müdürlügü ve Bayburt Üniversitesi isbirliginde insan haklariyla ilgili Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda çekilen kisa film gösterisi de katilimcilarin begenisine sunuldu.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, programda yaptigi konusmada, “Insan Haklari Evrensel Beyannamesi 10 Aralik 1948’de yani 21. yüzyilda Birlesmis Milletler Genel Kurulunda kabul edilmis ancak bundan 15 asir önce Veda Hutbesinde ’Tüm insanlar esittir’ diyen efendimizin izinde adaleti, 1453’te ’Biz topraklari degil gönülleri fethetmeye gidiyoruz’ diyen Fatih’in izinde cesareti ve her zaman mazlumun, magdurun yaninda olan köklü bir medeniyetin en ulvi hassasiyeti ile kan ve gözyaslarinin dinmedigi cografyalarda mazlumlara umut olmaya; bu ülkümüze var gücümüzle hizmet etmeye, bilhassa yeni nesillerimize de bu bilinci vermeye devam edecegiz” dedi.

Güney, konusmasinin devaminda akan kanin, dökülen gözyaslarinin, çekilen acilarin, her türlü zulüm ve haksizligin son buldugu daha yasanilir ve adil bir dünya temennisiyle Insan Haklari ve Demokrasi Haftasi’ni tebrik etti. Program, “insan haklari” konulu farkli dallarda dereceye giren ögrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Insan Haklari ve Demokrasi Haftasi Kutlama programinin ardindan yeni bilgisayar, tablet, üç boyutlu yazici ve yazici donanimlariyla desteklenen bilisim teknolojileri sinifinin açilisi yapildi.
Kaynak: İHA