TYB Erzurum Subesi Nazir Akalin'i Andi

Vefatinin 20. Yildönümünde Sair ve Yazar Nazir Akalin, TYB Erzurum Subesince düzenlenen slayt gösterimi ve dostlarinin anlatimlari ile anildi.

TYB Erzurum Subesi Nazir Akalin'i Andi
Vefatinin 20. yilinda, merhum Akalin’in agabeyi Ali Akalin’in da katildigi anma toplantisi; okunan Kur’an-i Kerim ve Akalin’in hayatinin anlatildigi slayt gösterisi ile basladi.

Ardindan Ismail Bingöl tarafindan Nazir Akalin’in siirlerinden örnekler okundu.

Akalin’in arkadaslari; A. Kerim Dinç, Nazir Akalin ve M. Hanefi Ispirli’nin anilarla zenginlestirdigi toplantida Ali Akalin, ’Bu toplanti bize kardesim Nazir’in unutulmayacagini bir kez daha göstermis oldu. Bu anlamda vefanin kaybolmadigini görmüs olduk. Kardesime vefatindan yirmi sene sonra bir anma programi yapilmasi Akalin Ailesi olarak bizi çok mutlu etti. TYB Erzurum Subesi kardesime ve bizlere fevkalade vefa örnegi göstermistir. TYB Erzurum Subesi yönetimine, içtenlikle tesekkür ediyorum’ dedi.

TYB Erzurum Sube Baskani M. Hanefi Ispirli’de Nazir Akalin’la tanismalarini ve sonra yasananlari kisa hatiralarla anlattiktan sonra sube olarak bu tür faaliyetlere devam edeceklerini, Akalin’in siirleri ve yazdiklari üzerine henüz ciddi çalismalar yapilmadigini hatirlatarak özellikle üniversitelerden böyle bir çalisma beklediklerini dile getirdi.

Salonda bulunan, Akalin’in dostlari ve katilimcilarin gözyaslari ile takip ettikleri anma toplantisindan sonra TYB Erzurum Subesi tarafindan yayimlanmis olan "Üç Karanfil" kitabini, TYB Erzurum Sube Baskani Ispirli agabey Ali Akalin’a hediye ederek, Büyüksehir Belediyesi Kültür Daire Baskanligina tesekkür etti.
Kaynak: İHA