Turizm Fuarlarinda BODER Hareketliligi

Bodrum, yaz sezonun sona ermesiyle birlikte Bodrum Otelciler Dernegi (BODER) öncülügünde 42 günde katildigi 3 uluslararasi fuarda katilimcilarin gözdesi oldu. 2023 yilinin turizm yili olacagini ifade eden BODER Baskani Ömer Faruk Dengiz, “2023 yilinda 1,5 milyon yabanci turist hedefimiz var. Katildigimiz fuarlarda Bodrum’a ilgi oldukça fazla ve bizde bu çerçevede ilgili acenta ve uçak firmalariyla simdiden anlasmalar yapmaya basladik” dedi.

Turizm Fuarlarinda BODER Hareketliligi


Türkiye’nin ve dünyanin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da yaz sezonun sona ermesiyle birlikte fuar hareketliligi basladi.

Bodrum Otelciler Dernegi öncülügünde, Antalya Turizm Fuari, WTM London Turizm Fuari ve Travel Turkey Izmir Uluslararasi Turizm Fuar ve Kongresi olmak üzere Bodrum, 42 günde 3 uluslararasi fuarda katilimcilarin gözdesi oldu. WTM London Turizm Fuari’nda acentalarin ugrak noktasi haline gelen BODER standini, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ziyaret ederek, fikir alisverisinde bulundu. Antalya ve Izmir’de düzenlenen fuarlarda ise turizmciler BODER araciligiyla gelecek sezon için anlasmalar sagladi.

2022 yili içerisinde Bodrum’a hava yolu ile 1 milyon 60 bin deniz yolu ile ise 75 bin olmak üzere 1 milyon 135 bin yabanci turistin geldigini belirten BODER Baskani Ömer Faruk Dengiz, “2022 yili biz turizmciler açisindan verimli geçti. Biz bitti demeden bitmeyecekti yola çiktigimiz andan itibaren turizmciler olarak inandigimiz sey bu senenin iyi geçecegiydi. Yaptigimiz çalismalar ve anlasmalar ile birlikte bu yil hedefledigimiz ve inandigimiz noktalara geldik. Sezonun bitmesiyle Bodrum’umuzu tanitmaya ve anlatmaya devam ettik. Ilk etapta Londra akabinde Antalya ve Izmir olmak üzere uluslararasi fuarlarda gelecek yil için çalismalar baslattik. Gerek acentalar gerekse de havayolu sirketleriyle 2023 yilinda daha verimli, kaliteli ve ilkeli turizm için anlasmalar yapmaya basladik. Uçak kapasitelerinin artirilacagini söylediler. Uçaklarda doluluklarin olacagini düsünüyoruz. Fatih Terim, Avrupa kupalarinda oynanan grup maçindan puan alamamisti. Sonrasinda yaptigi konusmada, ’Biz bitti demeden bitmeyecek’ demisti. Biz de turizmciler olarak bu mottoya inandik ve basarili bir sezon geçirdik. Gelecek sene herhangi bir olumsuzluk olmazsa Bodrum turizminde hedefimiz 1,5 milyon turist” dedi.

Kaynak: İHA