ICCI Enerji Ödülleri Sahiplerini Buldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ve EPDK tarafindan desteklenen ICCI Uluslararasi Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansi çerçevesinde 2011 yilindan itibaren düzenlenen ICCI Enerji Ödülleri Töreni’nde enerji sektörü bir araya geldi.

ICCI Enerji Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye’nin ilk özel sektör jeotermal elektrik santral yatirimi olma özelligi ile MB Holding için bir onur kaynagi Menderes Jeotermal Türkiye enerji sektörünün Oscar’i olarak bilinen “ICCI Enerji Ödül’ü ile ödüllendirildi. 2011 yilindan beri düzenlenen, Türkiye enerji gücünü üreten lider firmalarin en iyilerinin ödüllendirildigi, “ICCI Enerji Ödülleri”nin bu yil dokuzuncusu gerçeklesti. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük Enerji ve Çevre platformu olan ICCI - Uluslararasi Enerji ve Çevre Fuari ve Konferansi’nin bir uzantisi olarak; sektöre yapilan hizmetleri ve katkilari desteklemek ve tesvik etmek amaciyla verilen ICCI Enerji Ödülleri sahiplerini buldu. Düzenlenen ödül törenine TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani Ziya Altunyaldiz, TG Expo Genel Müdürü Cem Senel, Türkiye Kojenerasyon Dernegi Baskani Yavuz Aydin ve Elektrik Üretim Anonim Sirketi Genel Müdürü Izzet Alagöz, Uluslararasi Jeotermal Enerji Birligi ve MB Holding Onursal Baskani Muharrem Balat ile çok sayida davetli katildi.

ICCI Enerji Ödülleri, bu sene Konvansiyonel Santraller, Yenilenebilir Enerji Santralleri, Kojenerasyon Teknolojisi Özel Ödülü, Teknoloji, Dijitallesme ve Yenilikçilik Özel Ödülü, Enerjide Yerli Teknoloji Liderleri olmak üzere 5 ana baslik altinda verildi.

Iklim degisikliginin, küresel isinmanin her seyi tehdit ettigini dile getiren TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani Ziya Altunyaldiz, “Dünya artik dönüsümü zorunlu kiliyor. Bu dönüsümde asil unsur enerjideki dönüsüm olacak. Çünkü sera gazi emisyonlarinin yüzde 70’i enerji üretiminden kaynaklaniyor. Eger enerjide dönüsüm saglanmazsa olumsuzluklari bertaraf edemeyiz. Eger hep beraber sanayi öncesi dönemin sartlarini tesis etmek istiyorsak, dünyanin kaynaklarini hizlica tüketen ülkelerin gelismekte olan ve az gelisen ülkelere destek vermesi gerekiyor.” dedi.

Enerjide küresel tedarik zincirinin bozuldugunu belirten Altunyaldiz, “AB basta olmak üzere kis nasil geçecek korkusu var. Türkiye olarak öncelikle enerji aktörlerimizin katkilariyla ülke olarak Paris Iklim Anlasmasi’nin ardindan Cumhurbaskanimizin koydugu yesil kalkinma devrimiyle yenilenebilir enerjide lider ülke olma konusunda önemli adimlar atmaya devam ediyoruz. Ayrica buradaki organizasyonu düzenleyenleri de tebrik etmek istiyorum. Ülke olarak kurulu gücün yüzde 54’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarina dönüstürmenin yaninda, basta rüzgar olmak üzere güneste ve diger alanlarda santrallarda kullanilan teçhizatin yüzde 70’ini yapma yetkinligine geldik.” dedi.

Düzenlenen ödül töreninde konusan TG Expo Genel Müdürü Cem Senel, “ICCI Fuarimiz’in bir parçasi olarak, 2011 yilindan bu yana ICCI Enerji Ödülleri’ni de sürdürüyoruz. Enerji sektörüne yapilan hizmetleri ve katkilari desteklemek amaciyla verilen enerji ödülleri, ileri vadede de yapilacak projeleri ve hizmetleri tesvik etme amaci tasiyor.” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan gerçeklesen ödül töreninde; MB Holding, Menderes Projesiyle kazandigi Jeotermal Kategorisi’nde ki ödülü, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani Ziya Altunyaldiz, tarafindan, Uluslararasi Jeotermal Enerji Birligi ve MB Holding Onursal Baskani Muharrem Balat’a verildi.

Kaynak: İHA