Esarj'dan Ödeme Alaninda Is Birligi

Esarj ve Visa, Türkiye’de önemli bir yenilige imza atarak halka açik olan tüm Esarj istasyonlarinda Visa’nin yeni nesil kart saklama altyapisi “Visa Tek Tikla Öde”yi kullanima sundu.

Esarj'dan Ödeme Alaninda Is Birligi


Enerjisa Enerji’nin yüzde 94 oraninda çogunluk hisselerine sahip oldugu hizli sarj istasyonu sirketi Esarj, Türkiye’de elektrikli araç kullaniminin yayginlasmasi ve hizli sarj istasyonu yatirimini tesvik etmek amaciyla is birliklerine devam ediyor. Yapilan açiklamaya göre, Esarj’in dijital ödemelerde dünya liderlerinden Visa ile gerçeklestirdigi is birligi sayesinde, elektrikli araç kullanicilari halka açik olan tüm Esarj istasyonlarinda cüzdanlarindaki banka, kredi veya ön ödemeli kartlariyla hizli ve kolay ödeme ile sarj kolayligina erisiyor. 263 noktada, 170’i hizli olmak üzere 494 sarj soketi ile hizmet veren sirket istasyonlarinda müsteriler, Visa’nin yeni nesil kart saklama altyapisi olan “Visa Tek Tikla Öde”den faydalanarak, uygulamada sakladiklari kartlari ile ödemelerini zahmetsiz ve güvenli bir sekilde yapabilecek. Is birliginin bir sonraki asamasinda ise, E-sarj uygulamasina sahip olmayanlarin da elektrikli araçlarin sarji için, temassiz özellikli banka, kredi ve ön ödemeli kartlariyla ödeme yapabilmesi planlaniyor.

Esarj’a entegre edilen “Visa Tek Tikla Öde” altyapisiyla birlikte dijital ödeme deneyiminin yüz yüze ödemedeki kadar rahat ve konforlu olmasi planlaniyor. Esarj uygulamasi üzerinden kartini “Visa Tek Tikla Öde” altyapisina kaydeden kullanicilar, bundan sonraki tüm sarj islemlerinde ödemelerini sistem üzerinde kayitli kartlariyla tek tikla gerçeklestirme rahatligina kavusacaklar. Ayrica altyapi üzerinde kayitli olan kartlar, “Visa Tek Tikla Öde” altyapisina sahip diger isyerlerinde de ilave kayit islemi gerektirmeksizin kullanilabilecek. Is birliginin getirdigi ödeme kolayligi sayesinde, sarj islem sayilarinin da artmasi bekleniyor.

Elektrikli araçlara ve sarj istasyonlarina olan ilginin gün geçtikte arttigini belirten Esarj Yönetim Kurulu Baskani ve Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pinar, “E-mobilite, ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir hizla yayginlasiyor. Bu dogrultuda ekosistemi gelistirmek ve müsteri deneyimini iyilestirmek en büyük önceligimiz. Bunu yaparken paydaslarimizin katkilari ise çok kiymetli. Sektörünün önde gelenlerinden Visa ile gerçeklestirdigimiz bu is birligiyle elektrikli araç sarj istasyonu deger zincirinin her halkasini güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.



Visa Güney Avrupa Üye Isyeri ve Kart Kabul Baskani Celal Cündoglu söyle konustu: “Geçtigimiz iki yilda tüketicilerin günlük hayatta dijital ödemelere olan talebi katlanarak artti. Artik tüketiciler hem mobil cihazlarindaki uygulamalar araciligi ile kolayca ödeme yapmak istiyor hem de daha sürdürülebilir bir yasam tarzini tercih ediyor. Biz tüketicilerin taleplerine teknoloji ve inovasyon yoluyla çözüm getirme gayretindeyiz. Bu baglamda elektrikli araçlarin benimsenmesinin, daha sürdürülebilir bir dünya için önemli bir kilometre tasi olduguna inaniyoruz. Sirket ile kurdugumuz verimli is birligi ile Visa’nin Tek Tikla Öde altyapisi Esarj agina ve mobil uygulamasina entegre edildi. Bu sayede, Güney Avrupa bölgemizde bir ilk olarak hayata geçen bu uygulamayla Esarj istasyonlarinda kullanicilara hizli, kesintisiz ve güvenli bir dijital ödeme deneyimi sunmaktan ötürü mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA