ABB'nin Hayvan Besleme Egitimleri Devam Ediyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, Baskentte hayvanciligin gelistirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi amaciyla düzenledigi hayvan besleme egitimlerinin 10’uncusunu Akyurt ilçesinin Elecik Mahallesi’nde gerçeklestirdi. Egitimde; Veteriner Serdar Sizmaz süt üreticilerine buzagi bakim ve beslemelerindeki püf noktalarindan buzagi kayiplarini en aza indirme yöntemlerine kadar pek çok konuda bilgi verdi.

ABB'nin Hayvan Besleme Egitimleri Devam Ediyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskentte kirsal kalkinmayi destekleyecek ve hayvancilik yapmayi tesvik edecek projelere öncelik vermeyi sürdürüyor.

Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, Baskentte hayvanciligin gelistirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi amaciyla düzenledigi hayvan besleme egitimlerinin 10’uncusunu Akyurt ilçesinin Elecik Mahallesi’nde gerçeklestirdi.

Amaç: Hayvan üreticilerinin bilinçlendirilmesi

Büyüksehir Belediyesi sagladigi egitim destegi ile Ankara’nin hem kirsal hem de merkez mahallelerindeki yetistiricilere hayvan besleme yöntemlerini anlatarak bilinçlendirmeyi amaçliyor.

Yerli üreticilere buzagi bakim ve beslemelerindeki püf noktalarindan buzagi kayiplarini en aza indirmeye kadar pek çok konuda bilgi verdiklerini belirten Hayvan Besleme ve Beslenme Hastaliklari Uzmani Veteriner Hekim Dr. Serdar Sizmaz, su degerlendirmelerde bulundu:

“Ankara’da tarim ve hayvancilikla ugrasan özellikle büyükbas yetistiriciligi yapan isletmelerimize yönelik hayvan besleme egitimi düzenliyoruz biz burada egitimlerimizle bilinç düzeyini artirmak, hayvan beslemeye bakis açisini degistirmek bununla birlikte bir litre sütü ve bir kilo eti nasil daha ucuza mal edebiliriz verimi nasil artirabiliriz bunun püf noktalarini vermeye çalisiyoruz.”

“ABB yerli üreticinin yaninda olmaya devam edecek”

Baskente hayvan yetistiricilerinin ihtiyaç ve taleplerini dikkate almayi sürdüreceklerini ifade eden ABB Kirsal Hizmetler Dairesi Veterineri Nadide Yildirim sunlari söyledi:

“Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi olarak hayvan besleme egitimlerinin onuncusunu düzenliyoruz. Egitimlerimizde bugüne kadar 233 yetistiricimize ulastik. Ankara’nin her mahallesinde yapmayi planladigimiz egitimlerle hayvan beslemede bilincin, verimin artirilmasini ve de hayvanciligin gelistirilmesini amaçliyoruz. Üreticilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz.”

Ankara Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi egitimlerle üreticilerin bilinçlendigini dile getiren Elecik Mahallesi Muhtari Hasan Inal ise “Mahallemizdeki yerli üreticiler hayvan beslemede eksik bilgiye sahipti. Bu egitimlerle bilinçlendiler emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA