Sinop'ta TOKI Çekilisi Heyecani

Toplu Konut Idaresi (TOKI) Baskanliginca Sinop’ta yapilacak olan 676 konut için hak sahibi belirleme kurasi heyecani yasandi. Çekilise yaklasik 12 bin kisi basvurdu.

Sinop'ta TOKI Çekilisi Heyecani
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesi çerçevesinde 250 bin konut arasindan Sinop ve ilçelerinde yapilacak olan 676 konut için hak sahibi belirleme kurasi gerçeklesti. Basvuran yaklasik 12 bin vatandas, heyecanla kuradan kendisini veya yakinlarinin isimlerinin açiklanmasini bekledi.

Sinop Kültür Merkezi salonunda gerçeklesen çekilisin açilisinda Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, basvuru sayisinin çok yüksek oldugunu vurgulayarak “Bu kalabalik ve basvuru sayisinin yüksek olmasi, aslinda bizim Sinop’ta TOKI konutlarina bundan sonra da devam etmemiz gerektigini gösteren en büyük gösterge. Insallah bundan sonra da bu ise devam edecegiz gibi gözüküyor” diye konustu.



12 bine yakin basvuru yapildi

Vali Karaömeroglu, toplam 676 konut için 11 bin 932 vatandasin projeye basvuru yaptigini kaydetti.

Karaömeroglu, “Merkez ilçemizde yapilacak olan 200 konuta 7 bin 330 kisi, Boyabat ilçemizde yapilacak olan 159 konuta 2 bin 561 kisi, Ayancik ilçemizde yapilacak olan 79 konuta bin 641 kisi ve Dikmen ilçemizde yapilacak olan 88 konuta da 227 kisi basvuru yapmistir. Bu ilçelerimizde basvuru kosullari geçerli sayilan vatandaslarimizin noter huzurunda kura çekimleri gerçeklestirilecektir. Saraydüzü ilçemizde yapilacak olan 150 konuta ise 173 basvuru yapmis olup geçerli basvuru sayisi 143 kisi ile sinirli kaldigindan kura çekimi yapilmayacak, konutlarin hak sahibi vatandaslarimiza dogrudan satisi gerçeklestirilecektir” seklinde konustu.

Konusmasinin ardindan sehit yakini ve gazi kategorisinden ilk 10 kisilik çekilisi Vali Karaömeroglu yapti. Kuradan ismi çikan vatandaslar sevinç gözyaslari döktü. Devam eden çekilisi vatandaslar heyecanla izledi. Çekilis sonunda hak sahibi olan vatandaslar kisa mesaj üzerinden de bilgilendirilirken, hak sahibi olamayanlar ise yatirdiklari basvuru bedellerini 5 is günü içerisinde ilgili banka hesabindan iade alabilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA