'Silindir' Operasyonunda 5 Tutuklama

Zonguldak, Karadeniz Eregli, Alapli ilçelerinde ve 49 ilde gerçeklestirilen "silindir" operasyonunda adliyeye sevk edilen 14 kisiden 9 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, 5 kisi tutuklandi.

'Silindir' Operasyonunda 5 Tutuklama
Içisleri Bakani Süleyman Soylu bu sabah organize suç örgütlerine yönelik 50 ilde 18 ayri suç örgütüne yönelik düzenledigi "Silindir" operasyonu dogrultusunda gözaltindaki süpheliler Kdz. Eregli Adliyesi’ne sevk edildi.

Gözalti karari bulunan 14 kisi emniyete götürülerek ifadeleri alindiktan sonra mahkemeye sevk edildi. Savcilik makaminca A.A., T.K., G.K., N.A., R.O., C.A., F.Ö., N.K. ve M.Ç. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, örgüt lideri oldugu iddia edilen B.Y. ile S.Y., M.B., A.A., S.B. ve tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’na gönderildi.

Geçen 6 Aralik günü yapilan operasyonda süphelilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda 9 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet kuru siki tabanca, 3 adet ruhsatsiz tüfek, 1009 adet tabanca fisegi, 147 adet av tüfegi fisegi, 54 adet kuru siki tabanca fisegi, 1 adet kiliç, bir miktar uyusturucu madde ve kullanim aparati ele geçirildi. Örgüt lideri oldugu iddia edilen B.Y.; kalp krizi geçirmesi üzerine kaldirildigi hastanede tedavi gördükten sonra adliyeye sevk edilmisti.
Kaynak: İHA