Osmangazi Siddete 'DUR!' Dedi
Osmangazi Belediyesi, kadina ve kiz çocuklarina yönelik Siddetle Mücadele Günü çerçevesinde ‘Aileden Topluma Siddet Döngüsü’ konulu seminer düzenledi.

Yogun katilimin saglandigi programda Sosyolog ve Aile Danismani Hatice Tan ise siddet döngüsünü kirabilme, es seçiminde siddetin ayak izlerini erken dönemde fark etme ile saglikli toplum insa etmenin öneminden bahsetti. Emek Aile Rehberlik Merkezi Birim Sorumlusu Mehmet Akgün de, aile tutumlarinin çocuk ve yetiskin üzerindeki etkileri, siddetle mücadele etmede basvuru mekanizmalarinin önemi ve bireysel olarak üzerimize düsen sorumluluklara degindi.
Huzurlu bir toplumun temelinde her zaman kadinlarin yer aldigini söyleyen Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Kadina yönelik siddet yalnizca fiziki degildir. Yapilan baskilar ve zorlamalarda siddetin psikolojik boyutudur. Kadina karsi yapilan siddetin her türlüsüne ‘DUR!’ diyelim. Kadina karsi siddet degil, sefkat, saygi ve sevgi ile yaklasmaliyiz” dedi.
