10 Bin Ögrenci, Burslarina Kavustu

Büyüksehir Belediyesi’nin geçtigimiz dönem Bursa Kalkinma ve Egitim Kooperatifi araciligiyla 3 bin üniversite ögrencisi ile baslattigi burs uygulamasi, meslek liselilerle birlikte 10 bin ögrenciye ulasti. Burs almaya hak kazanan 5 bin üniversite ile 5 bin meslek lisesi ögrencisinin burslari, basvuru sirasinda verdikleri hesap numaralarina yatirildi.

10 Bin Ögrenci, Burslarina Kavustu
‘Ana Kucagi ile okul öncesinden BUSMEK ile hayat boyu ögrenmeye kadar’ egitimin her kademesinde önemli yatirimlari hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, ögrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kisa adi ‘BURSKOOP’ olan Sinirli Sorumlu Bursa Kalkinma ve Egitim Kooperatifi ile geçen dönem 3 bin üniversite ögrencisine aylik 500’er TL burs veren Büyüksehir Belediyesi, gelen yogun talep üzerine bu imkandan yararlanacak üniversiteli sayisini bu yil 5 bine çikarmisti. Bunun yaninda Büyüksehir Belediyesi ‘sanayinin ara kademe eleman ihtiyacini göz önünde bulundurup’ bu dönem burs sürecine meslek lisesi ögrencilerini de dahil etmisti. Meslek lisesi ögrencileri için aylik 300’er TL burs verilecek bölümler ise; elektrik-elektronik, makine-tasarim, bilisim-yiyecek-içecek hizmetleri, metal, motorlu tasitlar, moda tasarim, endüstriyel otomasyon, mobilya-iç mekân tasarimi, tekstil, konaklama-seyahat hizmetleri, gida, matbaa, plastik, tarim, metalürji, rayli sistemler, gemi yapimi, biyomedital cihaz, grafik-fotograf, hayvan yetistiriciligi ve sagligi, insaat, kimya, laboratuvar hizmetleri, tesisat-iklimlendirme, uçak bakimi ve yenilenebilir enerji ile hasta ve yasli hizmetleri olarak belirlenmisti.

AK Parti Yerel Yönetimler Baskanligi’nca ödüllendirilen ve ödülün bizzat Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan verildigi burs uygulamasinda, basvurularini burs.bbbgenclikkulubu.com internet adresi üzerinden gerçeklestiren ögrencilerden hak sahibi olanlar kesinlesti. BURSKOOP’tan burs almaya hak kazanan 5 bin üniversite ile 5 bin meslek lisesi ögrencisinin paralari, basvuru sirasinda verdikleri hesaplara yatti. Ögrenciler, 8 ay boyunca düzenli olarak burs almaya devam edecek.

“Sözümüzü tuttuk”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da burslarin yatirildigini sosyal medya hesaplarindan yaptigi açiklama ile duyurdu. Açiklamasinda ögrencilere seslenen Baskan Aktas, “Hayata en iyi sekilde hazirlanmaniz, yillarinizi en iyi sekilde degerlendirmeniz bizim için çok kiymetli ve degerli. Sürecinize her asamada destek vermek, Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak en önemli sorumluluklarimizdan bir tanesi. Her konuda opsiyonlarimiz olabilir ama bu konuda yok. Hepinizin bildigi gibi daha önce egitim hayatiniza destek vermek için 5 bini meslek lisesi 5 bini de üniversite toplamda 10 bin ögrencimize burs destek sözümüz vardi. Burslariniz an itibariyla hesaplarinizda. Hayirli ugurlu olsun. Güle güle kullanin, harcayin. Sizden bir tane beklentim var: Derslerinizde basarili olmaniz. Notlarinizi çok iyi getirmeniz. Anne ve babalarinizin yüzünü güldürmeniz. Hayata en iyi sekilde hazirlanmaniz ve ülkemizin gelecegini çok daha saglam temellerle insa etmek adina gayret ortaya koymaniz. Hepinize basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA