O Uçak Satisa Çikti

Arizasi nedeniyle 11 yildir Erzurum havalimaninda bekleyen Gürcistan uçagi ihale ile satilacak.

O Uçak Satisa Çikti
Van’da 11 yil önce meydana gelen depremde yardim malzemesi getiren SKY Georgia Airlines firmasina ait uçak, apronda ki kazada kokpitinde olusan hasar nedeniyle 11 yildir Erzurum Havalimaninda bekliyor.

Van’da meydana gelen depremin ardindan 31 Ekim 2011 tarihinde yardim malzemesi getiren Kirgizistan’a ait uçagin çarptigi Gürcistan’a ait uçagin kokpit kismi agir hasar gördü. O günden beri Erzurum Havalimaninda bekletilen uçagin onarimi Gürcü yetkililerce yapilmadi.

Devlet Hava Meydanlari Isletmesi (DHMI) Genel Müdürlügünce Erzurum Havalimaninda hurdaya ayrilan uçagin satisi için ihale yapilacak.

Erzurum Havalimani apronunda bulunan 4LSKN tescilli hurda hava araci 400.000.-TL (Dört yüz bin Türk Lirasi) muhammen bedel üzerinden açik ihale usulü ile ihale edilerek satisi gerçeklestirilecegi bildirildi.

Ihale ile ilgili olarak yapilan ilanda, “Söz konusu hava aracina ait Ihale Sartnamesi ve Satis Protokolü DHMI Genel Müdürlügü Pazarlama ve Ticaret Dairesi Baskanligindan KDV dahil 500.-TL (Bes yüz Türk Lirasi) karsiliginda temin edilebilir.

Ihaleye katilmak isteyenler 50.000.-TL(Elli bin Türk Lirasi) geçici teminat vereceklerdir.

Istekliler 22/11/2022 günü saat 14.00’e kadar Ihale Sartnamesinde belirtilen belgeleri tamamlayip DHMI Genel Müdürlügü Genel Evrak Müdürlügüne vereceklerdir. Belirtilen tarih ve saatten sonra yapilacak basvurular ve posta ile yapilacak basvurular kabul edilmeyecektir.

Istenen belgeleri eksik, yanlis veya zamaninda getirmeyenlerin müracaatlari yapilmamis sayilacaktir.

Söz konusu hava araci satisi ile ilgili olarak daha önce Kurulusumuza verilen dilekçeler geçersizdir.

Ihale 22/11/2022 günü saat 14.30’da DHMI Genel Müdürlügü ihale salonunda yapilacaktir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA