Internette Alisveris Yaparken Dolandirilmayin

Bilsoft Yazilim Is Gelistirme Uzmani Mehmet Aydin, “Alisveris yapmadan önce endise duydugunuz siteler için, internette yer alan kullanici yorumlari ve forum sitelerine göz atin” uyarisi yapti.

Internette Alisveris Yaparken Dolandirilmayin
Internet üzerinden alisveris yapmadan önce dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çeken Bilsoft Yazilim Is Gelistirme Uzmani Mehmet Aydin, “Evden çikip market, magaza gezmektense, online market veya magazalardan tek tikla siparisi vermeyi tercih etmeye basladik. Bunca kolaylik ve tercih, akillara online alisveris yaparken nelere dikkat etmeliyiz sorusunu getiriyor. Ihtiyacimiz dogrultusunda her türlü ürünü internette bulabilecegimiz platformlar, alisverislerinizi güvenli ve konforlu yapabilmeniz için çesitli önlemler almaktadir. Ancak bu sistemi kötüye kullanmak isteyen kisiler tarafindan olusturulan siteler veya sahte hesaplar ile dolandiriciliklarin önüne geçebilmek için hepimizin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadir” dedi.

“Güvenli https baglantisi ve ssl sertifikasi olmasi sitede yapilacak islemleri daha güvenli hale getirir” diyen Mehmet Aydin “Alisveris yapilacak site veya uygulama üyeligi için verilecek kisisel verilerin bu alisveris sirasinda korundugundan ve farkli platformlara paylasilmadigindan emin olmaliyiz. Sitede kullanici sayisi fazla, müsteri hizmetleri destegi ve iletisim bilgileri olan web siteleri, az bilinen ismi duyulmamis sitelere oranla daha güvenilirdir. Alisveris yapmadan önce endise duydugunuz siteler için, internette yer alan kullanici yorumlari ve forum sitelerine göz atabilirsiniz. Internet alisverisleri için özel gelistirilen 3D güvenli ödeme sistemini kullanan siteleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA