Baskan Çinar, Engelli Araç Talebini Yerine Getirdi
Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan yürütülen ‘Bastaci’ projesinden yararlanan Hatice Kömürcü teyzenin engelli araç talebini yerine getirdi. Baskan Çinar, tecrübelerinden her zaman yararlandiklari yaslilarin rahat, kolay ve güzel bir hayat yasamasi için her türlü hizmeti sunduklarini söyledi.

Gazi Mahallesi Muhtari Hüseyin Basibüyük ise Yesilyurt Belediyesinin örnek hizmetlerine bir yenisini daha ekledigini ifade ederek, “Atatürk mahallemizde ikamet eden Hatice-Sazi Kömürcü çiftini ziyaret ederek engelli araç hediye eden Sayin Baskanimiza sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum, son derece memnun olduk. ‘Bastaci’ projesi de takdir edilecek bir hizmettir, yasli vatandaslarimizin evleri belli günlerde temizleniyor, çok güzel bir proje, emegi geçenlerden Allah razi olsun. Belediye Baskanimizin dün oldugu gibi bugün ve yarinda yaninda olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar da, ‘Bastaci’ projesinin yani sira sosyal hizmetler çerçevesinde hayata geçirdikleri tüm projelerle engelli, dezavantajli ve yasli vatandaslarin yaninda yer almaya devam ettiklerini söyledi.
Çinar, “Sevgiyi, iyiligi ve merhameti paylasmak için hiçbir engel yok! Atatürk mahallemizde ikamet eden ve ‘Bastaci’ projemizden yararlanan Hatice teyzemizin ve Sazi amcamizin evine misafir olduk. Bizleri çok güzel bir sekilde misafir eden teyzemize ve amcamiza sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Rabbim onlara saglikli, huzur dolu ve güzel bir hayat nasip etsin. Bizlerde onlarin evlatlariyiz. Büyüklerimizin hâyir dualarini almayi asla ihmal etmiyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ‘Gönül Belediyeciligi’ diye tabir ettigi sosyal belediyecilik hizmetlerini ilçemizde aksatmadan sürdürmekteyiz. Bizler her zaman gönüllere talibiz, ‘bir dua yeter’ diye bu hizmetleri yapiyoruz. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüz bünyesinde basariyla devam eden projelerimizden olan ‘Bastaci’ projesiyle ilçemizin muhtelif bölgelerinde ikamet eden yaslilarimizin evlerini ziyaret eden ekiplerimiz, büyüklerimizin ev ve kisisel temizliklerini büyük bir titizlikle yapiyorlar. Bizlerde zaman zaman bu hizmetleri yerinde incelemek üzere büyüklerimizin evlerine misafir oluyoruz, onlarin hos sohbetlerinden yararlanip, dualarini aliyoruz. ‘Bastaci’ projemiz çerçevesinde evleri temizlenen Hatice teyzemiz ile Sazi amcamiz ile çok güzel bir sohbet yaptik, tavsiyelerini aldik. Hatice teyzemizin engelli araca ihtiyaci vardi, onu da yerine getirdik, hayirli ugurlu olsun, güzel günlerde kullansin insallah. Sazi amcamiz evdeki buzdolabiyla ilgili talepte bulundu, ekiplerimize gerekli talimatlari verdik, onu da halledecegiz. Rabbim saglik ve afiyet nasip etsin, ellerinden öpüyorum” dedi.
Yesilyurt’ta sosyal belediyecilik hizmetlerine basariyla devam ettiklerini vurgulayan Çinar, “Bizler bütün hemsehrilerimizin mutlulugu ve huzuru için çalisiyoruz. Var olan sorunlari çözüme kavusturdukça daha da mutlu oluyoruz, daha fazla hizmet etme noktasinda motive oluyoruz. ‘Sosyal Belediyecilik’ hizmetlerine örnek gösterilen çok sayida projeyi basariyla devam ettiriyoruz. Sosyal yardim hizmetlerimizi sürekli gelistirip, ilerletiyoruz. Derdi ve sikintisi olan tüm hemsehrilerimizin sorunlarini çözüm odakli hizmet anlayisiyla çözmeye gayret ediyoruz. Yardimlasmak ve paylasmak hem dinimizin hem de kadim medeniyetimizin temel degerleri arasindadir. Sosyal yardim hizmetlerine çok büyük önem veriyoruz. Mahalle muhtarlarimizdan da bu noktada çok büyük destekler aliyoruz, onlarin yönlendirmeleriyle ihtiyaci olan hemsehrilerimize ulasip sorunlarini teker teker çözüyoruz. Emanet Çarsimiz araciligiyla gida, temizlik, yiyecek ve giyecek yardimlarimiz 365 gün devam ediyor. Belediyemizin imkanlarinin yani sira hayirseverlerimizin destekleriyle ihtiyaç sahiplerimizin 7/24 yanindayiz” diye konustu.
