19 Mayis'ta Asansör Protokolü

Samsun’da 19 Mayis Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odasi (MMO) arasinda ’Asansör Periyodik Kontrol Protokolü’ imzalandi.

19 Mayis'ta Asansör Protokolü
MMO ile 19 Mayis Belediyesi arasinda, ilçe sinirlari içinde yer alan tüm asansörlerin periyodik kontrollerinin saglikli ve güvenli bir sekilde yapilmasi amaci ile protokol imzalandi. 19 Mayis Belediye Baskani Osman Topaloglu ile MMO Samsun Sube Baskani Kadir Gürkan arasinda imzalanan protokol geregi, ilçedeki tüm asansörlerin periyodik kontrolleri MMO tarafindan yapilacak.

Resmi Gazete’de yayimlanan ’Asansörlerin Periyodik Kontrol Yönetmeligi’ ve 13 Eylül 2022 tarihli ve 31952 Sayili Resmi Gazete’de yayimlanan ’Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik’ hükümleri geregince 19 Mayis Belediyesi, ilçe sinirlari içinde yer alan asansörlerin güvenli ve isletme yönünden TS EN 81-80, TS EN 81-1, TS EN 81-1+A3 ve TS EN 81-20 standartlarina göre uygun çalisip çalismadiginin tespiti, tescil ve periyodik kontrolleri için anlasma yapti. Belediye bu kapsamda, vatandaslarin can ve mal güvenligi ile asansörlerin isletme yönünden uygun çalisip çalismadiginin tespiti için MMO Samsun Subesi ile 5 yillik protokol imzalandi.

Imzalanan ’Insan ve Yük Asansörlerinin Yillik Periyodik Kontrolleri Protokolü’ ile ilgili olarak bilgi veren MMO Baskani Kadir Gürkan, "Güvenli Kent Güvenli Yasam’ sloganimiz altinda yürüttügümüz çalismalarimiza 19 Mayis Belediyesi ile yapilan protokol ile bir yenisini daha ekledik. Asansörler, güncel hayatimizda yogun kullanilan dikey bir ulasim aracidir ve olasi kazalarin önüne geçebilmek de ancak etkin bir denetimle mümkün olacaktir" dedi.



Topaloglu: “Gönül rahatligi içindeyiz”

Baskan Osman Topaloglu da ilçede son zamanlarda insa edilen tüm yeni binalarin asansörlü olduguna dikkati çekerek, "Gelisen ve degisen 19 Mayis ilçemizde artan insaat yogunlugu ile birlikte binalarimizda yapilan asansörlerin bakimi ve denetlenmesi de ayri bir önem kazandi. Son derece önemsedigimiz asansörlerin yillik periyodik kontrollerini uzman ellere emanet etmenin gönül rahatligi içerisindeyiz" diye konustu.

Kaynak: İHA