Kagithane'de 'Halay Sokak Parki' Açildi

Kagithane Belediyesi ilçede 300’ün üzerinde parki yenilerken mevcutlara yenilerini eklemeye devam ediyor.

Kagithane'de 'Halay Sokak Parki' Açildi
Kagithane Hamidiye Mahallesi’nde vatandaslarin talebi dogrultusunda Kagithane Belediyesi tarafindan çok çerçeveli yeni bir park yapildi. Halay Sokak Parki, düzenlenen programla açilirken her yastan vatandasin programa katilimi yogun oldu.

Açilis programinin ev sahipligini Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin yapti. Programa Kaymakam Tahir Sahin, AK Parti Ilçe Baskani Serkan Cantürk, Muhtar Hüseyin Yamaç, basin mensuplari, Sivil Toplum Kurulusu (STK) temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Parkin açilisinda konusan Baskan Öztekin, “Hamidiye Mahallesi Halay Sokak Parkini, toplam 2 dönüm arazi üzerinde, içerisinde; çocuklar için 370 metrekare oyun alani, bin metrekare yesil alan, aileler için 140 metrelik yürüyüs yolu, 150 metrekare spor ve dinlenme alani olacak sekilde tasarladik. Parka 211 adet agaç ve 800 adet çali bitkisi dikimi yaptik. Parkimiz 24 saat güvenlik kameralari ile izlenebilirken, parka gelen vatandaslarimiz ücretsiz internet hizmetinden de yararlanabilecek. Parkimiz, bizim sehircilik gelenegimizin adeta bir sembolü olmustur. Bu bölgenin adeta çehresini degistirmistir. Parkin kazandirilmasinda emegi geçen isçisinde mühendisine tüm mesai arkadaslarimi tebrik ediyorum” dedi.

Kagithane Belediyesi, Halay Sokak Parki ile beraber bugüne kadar Meydan Botanik Bahçesi, Yahya Kemal Su Parki, Sultan Selim Karakol Parki, Emniyetevler Bosna Hersek Meydani Muhtar Zeki Uzun Parki ve Çaglayan Yavuz Selim Parki’ni hizmete açti.
Kaynak: İHA