Anadolu Aslan'i Çin'de Boy Gösterecek

Sivas’in Dünyaca ünlü Anadolu Aslani olarak bilinen Kangal köpegi Çin’de yetistirilecek.

Anadolu Aslan'i Çin'de Boy Gösterecek
Güçlü yapilari, insana yakinligi ve koku alma özelikleri ile Dünya’nin en iyi koruma köpeklerinden olan Kangallar heybetleriyle adindan söz ettiriyor. Eksi 40 derece soguga dayanabilen Kangallar yerli ve yabancilarin oldukça dikkatini çekiyor. Hal böyle olunca Anadolu Aslanlari da Dünya’nin her noktasindan ilgiyle takip ediliyor. Binlerce kilometre yol kat ederek Sivas’in Altinyayla ilçesine gelen Çinli veteriner Susie Chen Kangal köpekleriyle yakindan ilgilendi. Bir süre köpekleri seven Chen, çiftlik sahibinden Kangallar hakkinda bilgi aldi. Daha önce de ülkesine Kangal köpegi götüren Çinli veteriner, iki adet daha Kangal köpegi yavrusu alip ülkesinde yetistirmeyi planliyor.

“Anadolu Çoban köpeklerimiz Çin’de de bizi temsil edecek”

Uzman Kangal Köpegi Yetistiricisi Ümit Tasdelen, Anadolu Çoban köpeklerinin Çin’de de kendilerini temsil edecegini söyleyerek, “ Daha önce kendisi Çin’e 2 tane Anadolu Çoban Köpegi götürdü. Simdi tekrar iki tane daha Anadolu Çoban Köpeginden alip Çin’de bu isin üretimini yapacak. Ayni zamanda kendisi de veterinerdir. Insallah güzel yavrular alir. Milli degerimiz orada güzel bir sekilde tanitir umarim. Anadolu Çoban köpeklerimiz Çin’de de bizi temsil edecek. Bu milli degerimizi emek verip üretecek olan Suzan arkadasimiza da tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

“Çok yakisikli bir köpek”

Susie Chen, Kangallarin çok yakisikli bir köpek oldugunu ifade ederek, “ Sizden aldigimiz köpeklerin kuyruklari çok yuvarlak ve sert. Çok güçlü kuyruklari var. Kosarken kuyruklari daha çok kivriliyor. Kosmasi çok güzel. Çok yakisikli bir köpek. Türklerin geleneksel bir köpegi. Eski bir tarihi var o yüzden çok seviyorum. Kafa yapisi çok hosuma gidiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA