Savsat Karagöl'den Sonbahar Manzaralari

Artvin’in "Sakin Sehir" ünvanli Savsat ilçesinde dogal güzellikleriyle ünlü Karagöl-Sahara Milli Parki sonbahar manzaralari ile dikkat çekiyor. Göle gelen ziyaretçiler, tulum esliginde doyasiya eglenerek sonbahar renklerinin keyfini yasiyor.

Savsat Karagöl'den Sonbahar Manzaralari
Karagöl-Sahara Milli Parki her mevsim ziyaretçi akinina ugruyor. Karadeniz’in gözde turizm rotalarindan biri olan bölgenin sonbahar renkleri görmek isteyenler hafta sonu solugu Karagöl’de aldi.

Sahara Milli Park içerisinde bulunan, Ladin ve çam agaçlari arasinda kalp seklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl, görenleri adeta büyülüyor. Günlük hayatin stresinden uzaklasmak için arkadaslari ve ailesiyle Karagöl’e günübirlik gelen doga severler muhtesem doganin tadini çikartiyor.

Tulumlariyla Karagöl’e gelen bir grup arkadas, gölün iskelesinde tulum çalarak doyasiya eglenirken, Sonbahar’in renkleri esliginde bölgeye özgü türküleri seslendiren gençler, bol bol fotograf çekerek ani ölümsüzlestirdiler.

Ziyaretçilerden Elif Demir, yaptigi açiklamada “Sakli cennet dedikleri bu olsa gerek. Burasi görülmesi yasanmasi gereken bir yer. Muhtesem dogasi var, her mevsim ayri güzel bütün doga tutkunlarini buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” derken, Konya’dan Karagöl’ü görmeye geldigini ifade eden Nazim Sedat Parlak (30) ise “Çok güzel muazzam bir manzarasi var. Gelirken yollari mesakkatli ama geldigin zaman dogasi her seye degiyor. Insana huzur veren bir yer. Sessizligi sakinligi hatta son baharin renk cümbüsü insani mest diyor. Çok sakli kalmis ama bence gün yüzüne çikartilmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA