Biden'dan Netanyahu'ya Seçim Tebrigi

ABD Baskani Joe Biden, Israil’de düzenlenen genel seçimleri kazanan Binyamin Netanyahu’yu arayarak tebrik etti.

ABD Baskani Joe Biden, Israil’de 1 Kasim’da düzenlenen erken genel seçimleri kazanan Binyamin Netanyahu’yu arayarak tebrik etti. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre yaptigi açiklamada, Biden’in görüsmede ABD ve Israil’in ikili ortakliginin gücünü yeniden teyit ettigini ve ABD’nin Israil’in güvenligine olan sarsilmaz desteginin altini çizdigini aktardi. Jean-Pierre ayrica, Netanyahu’nun asiri sagci partilerden olusan bir hükümet kurmasini yakindan izlemeye devam edeceklerini ifade etti.

Biden ile yaptigi görüsmeye iliskin sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yapan Netanyahu ise, “Baskan Biden beni arayarak seçim zaferinden dolayi tebrik etti ve Israil ile ABD arasindaki ittifakin her zamankinden daha güçlü oldugunu söyledi.

Baskan Biden’a aramizdaki 40 yila yayilan kisisel dostlugu ve Israil devletine olan bagliligi için tesekkür ettim. Yeni baris anlasmalari yapmanin ve ayrica Iran tehdidiyle basa çikmanin bizim elimizde oldugunu söyledim” dedi.

Israil’de meclisin feshedilmesinin ardindan son 4 yilda 5. kez yapilan genel seçimlerde Netanyahu liderligindeki sag blok 120 sandalyeli mecliste 64 sandalye, Basbakan Yair Lapid liderligindeki "Degisim Koalisyonu" ise 51 sandalye kazanmisti. Netanyahu, hükümeti kurmak için yeterli olan çogunlugu saglamis olsa da henüz Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog tarafindan resmi olarak hükümeti kurmakla görevlendirilmedi.
Kaynak: İHA