Bagdat'ta Bir ABD'li Öldürüldü

Irak’in baskenti Bagdat’ta bir ABD vatandasinin kendisini kaçirmak isteyen kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan vurularak öldürüldügü bildirildi.

Irak’in baskenti Bagdat’ta 45 yasindaki Stephen Troell adli ABD vatandasi vurularak öldürüldü. Irak basininin polis kaynaklarina dayandirdigi haberlerde, Troell’in kendisini kaçirmaya yönelik basarisiz bir girisimin ardindan vurularak öldürüldügü belirtilerek, Karrada semtindeki bir hastaneye kaldirildigi ve hastane raporunda ölüm nedeninin atesli silahla vurulma oldugu aktarildi. Troell’in üzerinden Ingilizce ögretmeni oldugunu gösteren bir kimlik karti çiktigi ifade edilen haberlerde, Troell’in ABD Uluslararasi Kalkinma Ajansi’na bagli bir yardim örgütü için çalistigi bildirildi.

Görgü taniklari ise, baska bir araçta bulunan silahli saldirganlarin Troell’in bulundugu araca ates açtigini ifade etti.

Irak Içisleri Bakani Abdülemir el-Simmari yaptigi açiklamada, olayin sorusturulmasi için Irak Istihbarat Teskilati subaylarindan olusan özel bir komisyon olusturuldugunu aktardi.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price ise, ABD Disisleri Bakanligi’nin Irak’ta bir ABD’linin öldürüldügüne dair raporlardan haberdar olduklarini ve bunu arastirdiklarini aktararak, "Elbette, kamuya açik herhangi bir yorum yapmadan önce akrabalari bilgilendirecegiz" dedi.



Geçtigimiz cumartesi günü de Kanadali bir subay hayatini kaybetti

Kanada Silahli Kuvvetleri tarafindan yapilan açiklamada, Yüzbasi Eric Cheung’in geçtigimiz cumartesi günü Bagdat’ta operasyon disi kosullar altinda hayatini kaybettigi bildirilerek, Cheung’un ölümü ile ilgili sorusturmanin devam ettigi ve sorusturma tamamlanana kadar olayla ilgili daha fazla ayrinti verilmeyecegi aktarildi. Binbasi Cheung’un Bagdat’ta Birlesik Müsterek Görev Gücü-Içsel Kararlilik Operasyonu için Stratejik Iletisim Müdürlügü’nde görevli oldugu belirtilerek, terör örgütü DEAS’a karsi 2014’den bu yana yürütülen IMPACT operasyonunun bir parçasi oldugu aktarildi.
Kaynak: İHA