Karabiga Dogalgaza Kavustu

Çanakkale’nin Biga ilçesine bagli Karabiga beldesinde dogalgaz açma ve ilk yakim töreni gerçeklestirildi. Yaklasik 15 ay önce temeli atilan ve alt yapi çalismalari hizla tamamlanan dogalgaz, düzenlenen törenle vatandaslarin kullanimina sunuldu.

Karabiga Dogalgaza Kavustu


Çanakkale’nin Biga ilçesine bagli Karabiga beldesinde dogalgaz açma ve ilk yakim töreni gerçeklestirildi.

Karabiga Meydani’nda düzenlenen tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi, yaptigi konusmada, “Bugün Karabiga’miz adina tarihi bir ana hep birlikte sahitlik ediyoruz. Mutluyuz, gururluyuz, 2019 yilinda sizlere hizmet etmek üzere yola çiktigimizda verdigimiz sözlerden bir tanesi de beldemize dogalgaz getirmekti. 15 ay önce sizlerle birlikte dogalgaz ilk kazi törenini gerçeklestirdik. Bugün itibariyle beldemizde 20 bin metre polietilen gaz hatti, 2 bin metre çelik hat yapimi kisa sürede tamamlandi. Dogalgazin çevreci olusu sundugu kolayliklar bir tarafa dünya genelinde yasanan enerji krizi ve enerji fiyatlarinin bu denli arttigi enerjiye ulasmanin zorlastigi bir dönemde dogalgazin kullanima sunulmasi ayri bir kiymet, ayri bir anlam ifade ediyor. Tabi bu noktada Sayin Cumhurbaskanimizin dünya siyasetine yön veren akilci hamleleri sayesinde ülke olarak enerjiye ulasma noktasinda çok sükür sorun yasamiyoruz. Dogalgazin arzinda artik sona geldik. Yakin zamanda insallah evlerimizde kullanmaya baslayacagiz. Hayirli ugurlu olsun. Karabiga’miz için canla basla mücadeleye tesekkür ediyoruz. Bu süreçte bizlere yardimci olan Grup Baskanvekilimiz Bülent Turan’a ve Milletvekilimiz Jülide Iskenderoglu’na tesekkür ediyoruz” dedi.



Ardindan konusan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, “Avrupa endise içerisinde acaba dogalgaz bize gelecek mi, diye beklerken, bu yil depolari doldurdular ama yarini düsünüyorlar. Biz, önlemimizi almistik. 4.sondaj gemimizi göndermeden önce tüm anlasmalarimizi yaptik. Sonra sondaj gemilerimizi arama için gönderdik. Bazilari muhalefet etmek için dis politikada agresif ve yayilmaci bir politika izliyor diye bizi elestirdi.

Bazilari Mavi Vatan dedigimizde ne demek istedigimizi anlamadilar. Ama biz biliyoruz ki, ülke yönetmek zor is. Biz biliyoruz ki, ülke yönetmek vizyon sahibi olmayi gerektirir. Elhamdülillah bizim basimizda ülkeyi yöneten Recep Tayyip Erdogan gibi bir lider var” dedi.

Konusmasinda muhalefeti de elestiren Iskenderoglu, “8 defa yemek yemisler, ne yazik ki o 8 yemekte bir türlü Cumhurbaskani adayina karar verememisler. Hala yazi söyle mi olsun, böyle mi olsun afis yazilarinin hesabini yapiyorlar. Türkiye’nin saginda solunda sorunlar var. Dünyada ekonomik kriz var. Gida krizleri, enerji krizleri var. Biz, bunlari çözmekle ugrasiyoruz. Biz, beldelerimize nasil dogalgaz getiririz, borulari nasil degistiririz, taslari nasil döseriz, bunlarla ugrasiyoruz. Yaziyla falan isimiz yok. Ancak aday bulmakta bile kriz yasayanlar tabi tahil krizini nasil çözerler bilmiyorum. Biz bazilari gibi hamburger yemeye gidenler degil, Karabiga’nin güzel palamudunu yemek için Karabiga’ya gelenlerden olacagiz insallah” diye konustu.



Çanakkale’nin beldelerinde dogalgaz kullaniminin yayginlastigini da animsatan Iskenderoglu, sunlari söyledi: "Bu konuda özellikle Grup Baskanvekilimiz Bülent Turan’a çok tesekkür etmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz, 2 bin nüfusun altinda olan yerlere dogalgaz götürülmüyordu. Ancak Sayin Vekilimiz, bunun düzeltilmesi için mücadele verdi, Cumhurbaskanimizla görüstü ve bu sorunu çözdü. Karabiga Meydani’ndan, tüm hemsehrilerimize yürekten tesekkür ediyoruz. Bu iste çok büyük payi ve emegi var. Belediyemiz bu ise ön ayak oldu, biz de omuz verdik. Firmamizin da gayretli çalismalariyla kisa sürede Karabiga’miz dogalgaza kavustu. Simdiden hayirli ugurlu olsun" dedi.



Düzenlenen törene Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Biga Kaymakami Erdinç Dolu, AK Parti Il Baskani Naim Makas, Il Genel Meclis Baskani Nejat Önder, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Belde Belediye Baskanlari, AK Parti ve MHP Biga Ilçe ve Karabiga Belde Baskanlari, Il Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA