Gaziantep Trafigine Akilli Çözüm

Gaziantep’te sehrin tüm yakalarini birbirine baglayan ve trafige nefes aldiracak olan Yesilvadi Üç Katli Akilli Kavsak, Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in katilimiyla gerçeklestirilen törenle hizmete açildi.

Gaziantep Trafigine Akilli Çözüm
Sahinbey Belediyesi’nin tamamen kendi öz kaynaklari ile yaptigi ve bes ay gibi kisa bir süre içerisinde yapimi tamamlanan Yesilvadi Üç Katli Akilli Kavsak, Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in katildigi toplu açilis töreninde hizmete girdi. Istasyon Meydani’nda gerçeklestirilen açilis töreninde Cumhurbaskani Erdogan, Üç Katli Akilli Kavsaga canli olarak baglandi. Yapilan canli baglantida Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Türkiye Yüzyili’nda Sahinbey olarak Cumhurbaskani’nin yaninda olduklarini ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Sahinbey Belediyesi’nin Gaziantep’e önemli yatirimlar yaptigini ifade ederek, “Sahinbey Belediyemiz 400 milyonluk yatirimla 3 katli köprülü kavsagi, 11 adet sosyal tesisi, 21 adet parki, 5 tane camiyi, 4 tane spor tesisini, Yamaç Tepe Gençlik Kampi ve mesire alanini, asevi, çesitli restorasyon ve çevre düzenlemelerini ilçemize kazandirdi. Sahinbey Belediyemizi özellikle tebrik ediyorum” dedi.



"Tüm gücümüzle Cumhurbaskanimizin yanindayiz"

Cumhurbaskani Erdogan’a projeyle ilgili bilgi veren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’i sehrimizde agirlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduk. Cumhurbaskanimizin tesrifleri ile açilisini gerçeklestirdigimiz Yesilvadi Üç Katli Köprülü Kavsagimizi mühendislerimiz ve isçilerimizle gece gündüz demeden çalisarak 5 ay gibi çok kisa bir sürede tamamladik. Sehrin kuzeyini güneyine, dogusunu batisina baglayan projemiz, Sehir Hastanesine, Sahinbey Oto Sanayi Sitesi’ne ve Karatas’a ulasimi kolaylastirip, Gaziantep trafigine nefes aldiracak. Tamamen kendi öz kaynaklarimizla 400 milyon liraya mal ettigimiz projemizde 7 km yol, 162 metre viyadük, 3 adet alt geçit, 6 seritli 900 metre dalçik yer almaktadir. Sadece 3 katli köprülü kavsakla sinirli kalmayip sehrimizin trafik sorununu çözecek Gaziantepli hemserilerimize yeni bir müjde daha vermek istiyoruz. Sehreküstü Kavsagi’ni ve Yesilvadi Bulvarimiza baglayacak iki tünelle 20 dakikalik yolu 1.5 dakikaya düsürüyoruz. 700 milyonluk bu projemizi de insallah 1 yil içerisinde tamamlayacagiz. Bu projemizi kendi öz kaynaklarimizla hiç kredi kullanmadan yaptik. Cumhurbaskanimizin gelecek Yüzyili ‘Türkiye Yüzyili’ kilma mücadelesinde, Sahinbey olarak tüm gücümüz ile çalisacagimiza söz veriyoruz” diye konustu.



400 milyon TL’ye mal oldu

Sahinbey Belediyesi, 400 milyon TL’ye mal olan Yesilvadi Üç Katli Akilli Kavsak’ta 100 is makinasi, 250 personel ile 7/24 hummali bir çalisma yapti. 6 seritli baglanti yollari ile 7 km uzunlugunda olan yolda 30 bin metreküp beton, 5 bin 500 ton demir kullanildi. Yesilvadi Üç Katli Akilli Kavsak’ta Istanbul’un fethini hatirlatan ve uzunluklari 21 km’yi bulan bin 453 adet fore kazik çakildi. 600 bin metreküp kazi alani, 200 bin metreküp yapisal dolgu, 162 metre viyadük olan Yesilvadi Üç Katli Akilli Kavsak’ta 3 adet alt geçit, 2 adet u dönüsü köprüsü ve güney yan yol köprüsü, 916 metre toprakarme, 900 metre 6 seritli dal-çik, 10 seritli ve 8 seritli anayolu bulunuyor.

Sehrin yollarini en fazla kullanan taksiciler, servisçiler ve vatandaslar yapilan Yesilvadi Üç Katli Akilli Kavsak için Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ederek, “Gaziantep’imize kazandirilmis muhtesem bir eser. Yapilan Yesilvadi Üç Katli Akilli Kavsak hem zamandan, hem de yakittan tasarruf etmis olacagiz. Daha önceki yolda trafik asiri sekilde tikanirken, kazalarda oluyordu. Yapilan üç katli köprülü kavsak ile yasanan tüm sorunlar ortadan kalkmis olacak. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA