Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, yurdun genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin güney ve batisi, Ege, Bati Akdeniz, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri, (Ardahan hariç) Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgeleri ile ilk saatlerde Kahramanmaras çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Genellikle yagmur ve saganak, Güney Ege ve Bati Akdeniz kiyilarinda yer yer gök gürültülü saganak, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda karla karisik yagmur ve kar seklinde görülecek olan yagislarin; Mugla ve Antalya çevreleri ile Güneydogu Anadolu’nun dogusu ve Elazig, Tunceli, Bingöl, Sirnak, Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sicakliginda önemli bir degisiklik olmayacagi, yurt genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette; Marmara’da kuzeydogudan (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali bulutlu 15

Istanbul: Çok bulutlu, ögle saatlerinde bati çevrelerinden baslamak üzere, zamanla il geneli saganak yagisli 16

Izmir: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 18

Adana: Parçali bulutlu 21

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 20

Samsun: Parçali bulutlu 18

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu 18

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmurlu, yüksekleri ve gece saatlerinde il merkezi kar yagisli 4

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralikli saganak yagisli 11
Kaynak: İHA