Mahmoud Charr, Dubai'de Ringe Çikacak

Efsane boksör Muhammed Ali’nin 13 kez, Mike Tyson’un da 11 kez kazandigi WBA altin kemerini beline takmis olan efsane boksör Mahmoud Charr, 17 Aralik’ta Dubai’de ringe çikacak.

Mahmoud Charr, Dubai'de Ringe Çikacak
Geçtigimiz yillarda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i iki kez ziyaret eden Mahmuod Charr, altin kemerini kendisine hediye etmisti. Avustralyali Lucas Browne’ye karsi Dubai’de ringe çikacak olan ‘Arap Krali’ lakapli Charr, Iconic Promotions Dubai ile yaptigi anlasma sonucu 17 Aralik gecesi eldiven giyecek. Bugüne kadar çiktigi 34 maçin 31’ini kazanan Avustralyali rakip Browni, kaybettigi üç maçin üçünde de nakavt olmus bir sporcu. Browni’yi yenmenin tek yolu onu nakavt etmekten geçtigi belirtiliyor. Efsane dünya sampiyonu Vitali Klitshko dahil çok sayida dünya stariyla ringe çikmis olan Suriye asilli agir siklet dünya sampiyonu Mahmoud Charr, bugüne kadar çiktigi 37 maçin 33’ünü kazanmis olan basarili bir isim.

Tyson Furry üçüncü kez ayni rakiple ringe çikiyor

Birlesik Arap Emirlikleri bayragi altinda ringe çikacagini açiklayan Müslüman boksör Charr, "Geçtigimiz günlerde dünya sampiyonu Tyson Fury ile ringe çikmak için anlasmalar yapmistik fakat son anda kararini degistirerek, Derek Chisora’ya kasri maç yapacagini belirtti.

Tyson Fury daha önce Chisora’yi iki kez yenmisti simdi üçüncü kez ringe çakiyorlar. Bu tür sürekli tekrarlanan ayni maçlar izleyicileri sikmaya basladi.

Fury bir yendigi adami defalarca yenme pesinde, Chizora ise yenilen güresçi gürese doymaz modunda fakat bu boksun heyecanini söndürüyor ve bu spora olan ilgiyi azaltiyor. Ben de sürekli tekrarlanan ve sonucu simdiden belli olan maçlara takilip kalmamak için Dubai’ye giderek ‘Bir kapiyi kapatan Yüce Yaradanim on kapiyi açar’ diyerek yeni anlasmalara imza attim. Bu maçin ardindan hem Tyson Furry ve hem de Anthony Joshua’yi Dubai’ye götürerek maç yapacagim. Kimsenin kendinizi asagiya çekmesine izin vermeyin" dedi.

Sporcunun basin danismani Vedat Alyaz, son dönemlerde sürekli ayni rakiplerle tekrarlanan maçlarin izleyiciyi siktigini ve bokstan soguttugunu vurgulayarak, "Boks federasyonlarinin bu duruma bir son vermeleri gerekiyor aksi taktirde sampiyonluk maçi için sirada bekleyen boksörlerin haklari çigneniyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA