Bir Küçük Kapakla Mutluluklara Vesile Oldular

Inegöl Belediyesi’nin 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dogrultusunda baslattigi mavi kapak toplama kampanyasina Hacer Salih Yildiz Ilkokulu ögrencilerinden büyük bir destek geldi. Özel gereksinimli ögrencilere engelli araci alinmasi için “Minik Kapaklardan Kocaman Mutluluklara” sloganiyla 14 poset kapak topladilar.

Bir Küçük Kapakla Mutluluklara Vesile Oldular
Inegöl Belediyesi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü için “Bir Mavi Kapak, Bir Mutlu Hayat” sloganiyla kampanya baslatti. Bu çerçevede 5 özel gereksinimli ögrenci için engelli araci alinmasi hedeflenirken, kampanyaya Hacer Salih Yildiz Ilkokulu 4. Sinif ögrencilerinden büyük destek geldi. Kampanyayi duyarak kendi aralarinda organize olan 34 kisilik sinif, Fatma Dilruba Karatas isimli ögrenci öncülügünde ögretmenleri Ceyda Güllüler Ayar’in da katkilariyla okuldan, ailelerinin is yerlerinden, komsularindan mavi kapak toplamaya basladilar. “Minik Kapaklardan Kocaman Mutluluklara” sloganiyla ögrenciler 14 çöp poseti mavi kapak toplamayi basardi.

Belediye Baskani Alper Taban, ögrencilerin bu basarili çalismasi sonrasi bugün Hacer Salih Yildiz Ilkokulunu ziyaret etti. Burada mavi kapak toplama serüvenlerini anlatan ögrenci Fatma Dilruba Karatas, “Arkadaslarimla, babalarimizin is yerlerinden, komsularimizdan, tanidiklarimizdan birlik beraberlik içerisinde kapaklari topladik. Insallah özel gereksinimli arkadaslarimiza umut olmus oluruz” dedi.

Belediye Baskani Alper Taban ise “Tüm çocuklarimiz, gençlerimiz bu duygularla benzer seyleri düsünüyor. Ben hem ögrencilerimiz hem ögretmenlerimizin her birine tesekkür ediyorum. Yasam içerisinde sagligi bizler kadar iyi olmayan vatandaslarimiz da var. Her yastan vatandasimiz var bu durumda. Onlara biz birlikteyiz, beraberiz, sizlerin bizden bizim sizlerden farkimiz yok demek adina, sizlerin de yasam kosullarinizi bizler gibi hale getirmek için bizler de gayret edecegiz diyoruz. Bu noktada sehrimizin belirli bölgelerinde mavi kapaklarin atilarak biriktirilecegi alanlar olusturduk. Özellikle oralarda birikenleri de alarak karsiliginda otomatik engelli araçlari temin ediyoruz ve vatandaslarimiza teslim ediyoruz” diye konustu.

5 engelli ögrenciye umut olacak kampanyadan da söz eden Baskan Taban, “Önümüzde 3 Aralik Dünya Engelliler Günü var. Bu vesileyle sizlerin mavi kapak destegi kampanyamiz neticesinde çok hizli bir sekilde karsilik bulacak. Ayni zamanda plastik atiklar dogada yüzyillar boyunca kaliyor ve çevre kirliligi de olusturuyor. Bu farkindaliklarla çevreyi kirleten plastikleri de dogru sekilde bertaraf etmis oluyoruz. Temiz bir çevre elde etmis oluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Ziyaret sirasinda toplanan mavi kapaklar da teslim edildi.
Kaynak: İHA