Papa Francis, Bahreyn'de

Papa Francis, Uluslararasi Bahreyn Diyalog Forumu’na katilmak üzere Bahreyn’e geldi.

Papa Francis, Bahreyn'de
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Uluslararasi Bahreyn Diyalog Forumu’na katilmak üzere Bahreyn’e geldi. Awali kentindeki Sakhir Hava Üssü’ne yerel saat 16.36’da inis yapan Papa, ilk olarak Sakhir Kraliyet Sarayi’nda Bahreyn Krali Hamad bin Isa Al Khalifa ile bir araya geldi. Görüsmenin ardindan yerel yetkililere, sivil toplum temsilcilerine ve diplomatlara hitap eden Papa, Bahreyn anayasasina atifta bulunarak, insan haklari ihlallerini ve idam cezasina degindi.

Dini özgürlügün tam olmasi, esit haysiyet ve esit firsatlarin her grup için somut olarak taninmasi, hiçbir ayrimciligin bulunmadigi ve insan haklarinin ihlal edilmemesi için taahhütlerin sürekli olarak uygulanmasi gerektigini belirten Papa, "Öncelikle yasam hakkinin, bu hakkin her zaman, cezalandirilanlar da dahil olmak üzere, güvence altina alinmasi gerektigini düsünüyorum” dedi.

Arap Yarimadasi’ni ikinci kez ziyaret eden Papa, Uluslararasi Bahreyn Diyalog Forumu’nda konusma yapacak. Konferansa dünyanin çesitli yerlerinden 200’ün üzerinde dini liderin katilmasi bekleniyor.

Papa’nin 6 Kasim’da Italya’nin baskenti Roma’ya dönmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA