Uzmanindan Araçlara Bakim Uyarisi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde 32 yildir oto bakim servisi olarak çalisan Fevzi Demirkiran (50) araç sahiplerine kis aylari için uyarilarda bulundu. Demirkiran, havalarin sogumasiyla birlikte, araçlarin olumsuz yönde etkilenmemesi için motor, akü, antifiriz ve kalorifer gibi kislik bakimlarin mutlaka yapilmasi gerektigini belirtti.

Uzmanindan Araçlara Bakim Uyarisi
"Her türlü motorlu araca mutlaka kis bakimi yapilmasi gerekir" diyen Fevzi Demirkiran, "Bölgemizde yaz mevsimi uzun sürüyor ancak buna aldanmamak gerekir. Havalar yavas yavas sogumaya basladi.

Bizler yaz mevsimi boyunca kislik yiyeceklerimizi, yakacak, giyecek ihtiyaçlarimizi hazirladik. Nasil kendi sagligimiz ve yasayabilmemiz için hazirliklar yapiyorsak, araçlarimizi da kisa hazirlamamiz gerekmektedir. Bizler araç bakimlarini genellikle son günlere birakiriz. Havalar birden sogur ve sikisiriz. Servis önlerinde yigilmalar yasanir. Oysa kis mevsimi bakimlari zaten bellidir. Nasil insanlarin zamaninda bakim ve kontrole ihtiyaci varsa, araçlarimizin da bakima ihtiyaci vardir." dedi.

Kislik bakimlarin sonbahar aylarinda baslamasi gerektigini vurgulayan Demirkiran, "Aslinda kasim ayi itibariyle kislik bakimlarin baslamasi gerekirken, ne yazik ki bizler biraz ihmal ederek, araç bakimlarimizi erteliyoruz. Havalar her an soguyabilir, ani hava degisimleri olabilir. Kendi bölgemizin disinda herhangi bir bölgede isimiz çikabilir. Dolayisiyla kislik bakimlarimizi en kisa sürede yapmamiz gerekmektedir. Araçlarimizin motor, sanziman, yag bakimi, rot balans bakimi, balata bakimlari gibi rutin ve zorunlu bakimlarinin disinda kisin mutlaka gerekli olan antifrizleri kontrol ettirip, eksik veya yoksa mutlaka tamamlamamiz gerekiyor. Antifriz kisin motor sivisinin donmasini engeller, soguk havalarda araçlarin daha rahat çalismasini saglar. Soguklara karsi kaloriferlerimizi mutlaka kontrol ettirmeliyiz. Sileceklere de özellikle buzlanmaya karsi antifrizli cam suyu doldurmaliyiz. Türkiye’de her geçen gün araç sayisi artiyor. Araçlara periyodik bakimlar yapilmadigi zaman çok büyük maddi hasarlara neden olabiliyor. Araçlarin ömrü kisaliyor. Bakimi yapilmayan araçlar, karayollarinda her an olumsuzluklara neden olabilir." diyerek uyarilarda bulundu.
Kaynak: İHA