'Sifir Atik' Hedefine Egitim Hamlesi

“Sifir Atik” projeleri kapsaminda çevre bilinci olusturulmasina katki sunmak için Kahramankazan’da bulunan okul müdürleri ve ögretmenlere “Çevre Sorunlarinin Dünyadaki Yeri” temali iklim degisikligi ve çevre bilinci egitimi verildi.

'Sifir Atik' Hedefine Egitim Hamlesi
Kahramankazan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, küresel bir sorun olan iklim degisikligi ve zayiflayan çevre bilincine dikkat çekmek için “Çevre Sorunlarinin Dünyadaki Yeri” temali egitim düzenledi.

Egitime Belediye Baskan Yardimcisi Osman Dogan, ilçede bulunan okul müdürleri ve ögretmenler katildi.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Erten’in verdigi egitimde çevre sorunlari, iklim degisiklikleri, geri dönüsüm ve çevre bilincinin hayattaki önemi ve genç nesillerin alabilecekleri dersler konusuldu. Çevre bilincinin öncelikli olarak okullarda sinif içi egitimler verilerek baslanmasinin gerekliligini vurgulayan Erten, bu tarz programlarin okullarda sik sik tekrar edilmesinin ve süreklilik kazanmasinin önemine degindi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan ve Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres arasinda “Sifir Atik Projesi”ni dünyada yayginlastirmak için imzalanan iyi niyet beyaninin ardindan tüm Türkiye’de baslatilan “Sifir Atik” çalismalarina Kahramankazan Belediyesi de dahil oldu. Bu kapsamda erkenden çalismalara baslayan Kahramankazan Belediyesi, Çevre Sehircilik ve Iklim Bakanligi destekleriyle ilçede bir Sifir Atik Tesisi kurmak için kollari sivamisti. Faaliyete geçmesine az bir süre kalan tesis içerisinde, “atik getirme merkezi”, “ambalaj atigi toplama merkezi”, “depolama merkezi” ve “kompost merkezi” yer alacak.

Hedefimiz tüm atiklarin dönüstürüldügü ilçe olmak

Çevreye gösterdigi duyarliligi ve bu dogrultuda yaptigi çalismalarla insanligin gelecegine önemli adimlar atacaklarini belirten Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz; ”Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in degerli esi Emine Erdogan Hanimefendi’nin himayelerinde yürütülen proje kapsaminda hedefimiz, önümüzdeki süreçte tüm atiklarin dönüstürüldügü bir ilçe haline gelmek. Gelecek nesillere daha yasanilabilir bir dünya birakmak istiyoruz. Ilçemize yapilan bu tesis birçok farkindaligin temel taslarindan biri olacak. Bu çevre bilincini ve duyarliligini herkese asilamak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA