Kurtulus Yolu'nun Konforu Artti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin Samsun’dan Havza’ya giderken kullandigi 30 kilometrelik tarihi Kurtulus Yolu, Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen çalismayla yenilendi.

Kurtulus Yolu'nun Konforu Artti
Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’in sehir merkezinden kirsala kadar kentin dört bir yaninda baslattigi asfalt hamlesi sürüyor. Mahalle ve grup yollarinin yani sira ilçelerde nüfus yogunlugunun fazla oldugu caddeleri de sil bastan yenileyen Samsun Büyüksehir Belediyesi, sorunlara kalici çözümler üretiyor. Kirsal kesimlerdeki ulasim standardini yükseltmek amaciyla mahalle ve grup yollarinda seferberlik ilan eden Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekiplerince Ilkadim ilçesindeki Kurtulus Yolu’nun yapimi da tamamlandi. 30 kilometre uzunlugundaki yolun, 5 kilometresi çift kat hasirli çelik telli beton, 25 kilometresi A tipi sathi kaplama yapilarak Çakalli mevkiine baglaniyor. 20 mahallenin ortak kullandigi ulasim güzergahi olan yolun genisligi de 7 metreden 10 metreye çikarildi.

“Engelleri büyüksehir belediyesi ile astik”

Yillardir özlemle bekledikleri yol hasretinin Samsun Büyüksehir Belediyesi sayesinde çözüme kavustugunu belirten bedensel engelli Ertan Abanoz, "Büyüksehir Belediyesine ve Baskanimiz Mustafa Demir’e çok tesekkür ediyorum. Bu yolda çok sikinti çektik. Eskiden yolumuz köstebek yuvasi gibiydi. Bedensel engelli oldugum için disariya çikmakta zorlaniyordum. Çiktigim zamanda istedigim yere gidemiyordum. Suan yolumuz E5 Karayolu gibi oldu. Koltuk degneklerimle bile rahat rahat gidebiliyorum. Hayalimiz gerçege dönüstü” dedi.



“Baskanimiz yüzümüzü güldürdü”

Yolu kullanan Çelikalan Mahallesi sakinlerinden Dursun Bilal, yapilan hizmetlerin kendileri için çok önemli oldugunu ifade ederek, "Samsun’da yapilan çalismalar bizleri çok mutlu ediyor. Bizler her geçen gün yapilanlarin bu sehre deger kattiginin farkindayiz. Ancak ne zaman bizim mahallemize gelir diye düsünüp duruyorduk. Çok geçmeden hizmet geldi. Eskiden bu yolda sürekli araçlarimiz ariza yapiyordu. Tozdan topraktan çok çektik. Araçlarimiz da, biz de kurtulduk. Baskanimizdan ve emegi geçen herkesten Allah razi olsun" diye konustu.



Muhtar Özgür: “Çok güzel oldu”

Bilmece Mahallesi Muhtari Erdal Özgür, “Yol çok güzel oldu. 20 köyü ve Çakalli baglantili olan tüm yollari rahatlatti. Yillardir bekliyorduk. Çok sükür beklememize degdi. Zemini çok saglam bir yol oldu. Çok rahatladik. 20 dakikaya sehir merkezine gidiyoruz. Eskiden 1 saate ancak giderdik. Arabada alt takim kalmazdi. Simdi rahat bir nefes aldik. Yüzümüz güldü. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA