Bu Asevinde Yok Yok

Kocaeli’de 3 bin ögrenciye ücretsiz yemegin dagitilacagi Asevi ve Kültür Merkezi açildi. Ögrencilere göre dizayn edilen merkezde, sicak yemek hizmetinin yani sira kütüphane ve oyun salonlari da bulunuyor.

Bu Asevinde Yok Yok
Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli Il Baskanligi ile Alperen Ocaklari is birliginde, ögrenciler için "Umuttepe Yerleskesi Asevi ve Kültür Merkezi" kuruldu. Günde 3 bin ögrenciye sicak yemek hizmeti sunacak merkezin içinde bilardo ve video oyunu salonlari ile kütüphane de bulunuyor. Asevinin restoran kisminda ayni anda yaklasik 300 ögrenci yemek yiyebilecek. Ögrenciler yemek hizmeti disinda asevi binasinda yer alan kütüphane kitap okuyup, ders çalisabilecek. Ögrenciler merkezde ders zamanlari disinda televizyon izleyebilecek, oyun salonlarda keyifle vakit geçirebilecek. Saat 22.00’ye kadar hizmet verecek merkezin, Türkiye’nin en büyük vakif asevi statüsünde oldugu ögrenildi.

"Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlendikçe, mazlum cografyalarin yüzü de daha fazla gülecektir"

Umuttepe Yerleskesi Asevi ve Kültür Merkezi’nin açilisinda konusan Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, "Dünyaya baktigimizda özellikle cografyamizda kan ve gözyasinin bir türlü bitmedigini görüyoruz. Ne hikmetse bu kan ve gözyasi, esaretler hep Türk’ün cografyasinda, hep Müslümanin cografyasinda oluyor. Bunlarin yani sira sömürülen zenginlikleri, hayatlari, özgürlükleri ve hürriyetleri ellerinden alinan maalesef Türkler ve Müslümanlar olmustur. Iste Büyük Birlik hareketinin dogusu, nizami alem ülküsünün dogusu, bu gaye ile olmustur. Cumhur ittifaki olarak ayni gayede ülkemiz, milletimiz, devletimiz hem de soydas cografyamiz olmak üzere tüm dünya mazlumlari için çalisma gayreti içerisindeyiz. Özellikle son yillarda bu gayretimizin büyük bir meyve verdigini, Karabag’in isgalden kurtulmasindan tutun da, Libya’da bagimsiz hükümetin kurulmasina kadar, Suriye, Irak, Afganistan, Kafkaslar, Balkanlar, Dogu Akdeniz bütün bu cografyalarda mazlumlarin yaninda yer alma gayreti içinde olan ve her sartta elini Türk’e, Müslüman’a ve mazluma uzatan Türkiye Cumhuriyeti devleti ile karsi karsiyayiz. Elhamdülillah bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Insallah önümüzdeki günler, önümüzdeki yillar bu açidan daha önemli bir hale gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlendikçe, mazlum cografyalarin yüzü de daha fazla gülecektir" dedi.



"Bu fikri ortaya atan ve aylardir mücadele eden kardeslerimin hepsini tebrik ediyorum"

Gençleri en güzel sekilde yetistirmek istediklerine dikkat çeken Destici, "Çagin belasi uyusturucu basta olmak üzere, tüm kötü aliskanliklardan gençlerimizi kurtarmak bizim vazifemiz. Bunun da inanç, kültür ve deger yoluyla olabilecegini en iyi bilenlerdeyiz. Iste bu gaye ile hizmet eden Alperen Ocaklari Vakfimiz, Türkiye’nin pek çok ilinde, ilçesinde hizmetlerine devam etmektedir. Bugün de Kocaeli’de üniversitemizin hemen çok yakininda Alperen Ocaklari Kocaeli Il Teskilati, Büyük Birlik Partisi Il Teskilati, Büyüksehir Belediyemiz, emegi geçen kurumlarimiz ve duyarli insanlarimiz katkilariyla asevi ve kültür merkezi kuruldu. Bu fikri ortaya atan ve aylardir mücadele eden kardeslerimin hepsini tebrik ediyorum. Burayi açmak çok güzel. Burayi kuramsallastirarak kalici bir hale getirmek hepsinden önemlidir diye düsünüyorum" diye konustu.



"Hayirli bir hizmetin açilisinda hep birlikte bulustuk"

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ise merkezin hayirli olmasi temennisinde bulunarak, "Bugün hayirli bir hizmetin açilisinda hep birlikte bulustuk. Fatih Sultan Mehmet Han’a ait bir söz var; ’Sehri insa ederken nesilleri ihya etmeyi unutursaniz gün gelir ihmal ettiginiz o nesiller, ihya ettiginiz sehirleri imha ederler’ diyor. Ben bu tür çalismalarin nesillerinde ihya edilmesi, sehircilik faaliyetlerinin sadece insadan ibaret olmadigi, ayni zamdan bir ihya faaliyeti oldugu anlaminda da çok anlamli oldugunu düsünüyorum" seklinde konustu.



"Çok mutluyum, çok heyecanliyim"

Asevinin günde 3 bin ögrenciye hizmet verecegini aktaran Kocaeli Alperen Ocaklari Il Baskani Cüneyt Engin ise "Çok mutluyum, çok heyecanliyim. Allah hepinizden razi olsun, bugünleri yasadik. Tabii bunlari hep beraber yapacagiz. Bu yolda bizi yalniz birakmadiginiz için hepinize çok tesekkür ederim. Burada vatanina, milletine, bayragina bagli kardesler, geçmisini bilen gelecegine yön verebilen kardesler yetistirmek istiyoruz. Allah hepinizden razi olsun" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Umuttepe Yerleskesi Asevi ve Kültür Merkezi hizmete açildi. Asevi ve Kültür Merkezi’nin açilisina BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Isik ile Mehmet Akif Yilmaz, Alperen Ocaklari Genel Baskan Yardimcisi Kenan Gölçe, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, BBP Il Baskani Kaan Sengil, BBP ve Alperen Ocaklari Il Koordinatörü Metehan Küpçü, Alperen Ocaklari Il Baskani Cüneyt Engin ile çok sayida ögrenci katildi.

Kaynak: İHA