Avusturya'da Demiryolu Isçileri Greve Gitti

Avusturya’da demiryolu isçileri enflasyon üzerinde zam talebiyle greve gitti. Grevden 8 bin baglanti noktasi ile yaklasik 1 milyon yolcu etkilendi.

Avusturya'da Demiryolu Isçileri Greve Gitti
Avusturya’da Federal Demiryollari OeBB çalisanlari, Avusturya’daki yüzde 11’lik enflasyon karsisinda ortalama yüzde 12’lik bir ücret artisi talebi ile 24 saatlik greve gitti. Ülkede toplu tasimadan bölgesel hizmetlere ve uzun mesafeli gece trenlerinin yani sira demiryolu yük hatlarina kadar her seviyede ulasimin durma noktasina geldigi grevden 8 bin baglanti noktasi ile yaklasik 1 milyon yolcu etkilendi.

OeBB, 50 bin çalisan için aylik 400 euro ücret artisi talep etmis, isverenler 208 euro ve bir kereye mahsus bin euro ödeme teklif etmisti. OeBB, dün zam konusundaki besinci tur müzakerelerin basarisizlikla sonuçlanmasinin ardindan "uyari grevi" karari almisti. OeBB Baskani Andreas Matthae yaptigi açiklamada, “Sali gününden itibaren müsterilerimize her zamanki kalitede hizmet vermeye geri dönecegimizi umuyorum" dedi.

Çekya, Almanya, Macaristan, Italya ve Isviçre dahil olmak üzere sekiz ülke arasinda kalan Avusturya, Avrupa demiryolu seyahati için önemli bir merkez olarak biliniyor.
Kaynak: İHA