Afyonkarahisar Kahramanini Ugurladi

Sinir ötesinde gerçeklestirilen Pençe-Kilit Operasyonu’nda sehit düsen Piyade Sözlesmeli Er Hakan Köroglu, memleketi Afyonkarahisar’da son yolculuguna ugurlandi.

Afyonkarahisar Kahramanini Ugurladi
Önceki gün Pençe-Kilit Operasyonu’nda bölücü terör örgütü üyeleri tarafindan açilan taciz atesi sonucu sehit olan Piyade Sözlesmeli Er Hakan Köroglu’nun Türk bayragina sarili tabutu, hava yolu ile Denizli Çardak Havaalani’na getirildi.

Sehidin naasi ardindan baba ocagi olan Basmakçi ilçesine getirildi.

Sehit Köroglu için Gülistan Mahallesi’nde askeri tören düzenlendi.

Sehidin naasi, askerlerin omuzlarinda bir süre tasindiktan sonra katafalka konuldu. Türk bayragina sarili tabut çiçeklerle bezenirken, sehidin ailesi ve yakinlari gözyasi döktü.

Il Müftüsü Sinan Kazanci’nin kildirdigi cenaze namazinin ardindan Hakan Köroglu’nun naasi, top arabasiyla götürüldügü ilçe mezarliginda defnedildi.

Törene Saglik Bakan Yardimcisi Halil Eldemir, Vali Kübra Güran Yigitbasi, Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Basmakçi Kaymakami Burak Yaylaci, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, Il Jandarma Komutani Albay Yilmaz Kirgel, sehidin babasi Mahir, annesi Hatice Kübra Yildirim, sehidin kardesleri, yakinlari ile milletvekilleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA