TÜMSIAD'dan Istisare Toplantisi

Tüm Sanayici ve Isadamlari Dernegi (TÜMSIAD) Kayseri Koordinatör Sube Baskani Osman Atici, düzenlenen istisare toplantisinda, “Firsatlarin ve tehditlerin iç içe geçtigi günümüz sartlarinda ekonomik dengelerin lehimize çevrilebilecegine bütün kalbimizle inaniyoruz” dedi.

TÜMSIAD'dan Istisare Toplantisi


TÜMSIAD Kayseri Koordinatör Subesi tarafindan “Türkiye Yüzyili” sloganiyla istisare toplantisi düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen toplantiya, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yildiz, Ismail Emrah Karayel, TÜMSIAD Genel Baskani Yasar Dogan, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, Bünyan Belediye Baskani Özkan Altun, KAYSO Baskani Mehmet Büyüksimitci, Pancar Ekicileri Kooperatifi Baskani Hüseyin Akay, Kayseri Ticaret Borsasi Baskani Recep Baglamis, TÜMSIAD Kayseri Koordinatör Sube Baskani Osman Atici ve davetliler katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan toplantinin açilis konusmasini yapan TÜMSIAD Kayseri Koordinatör Sube Baskani Osman Atici, “Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olma yolculugunda en önemli faktörün güçlü bir ekonomi, güçlü bir ekonominin ise KOBI’lerin güçlü ve üretken bir yapiya kavusmasi ile mümkün olacaginin farkindayiz. Basarinin ancak ortak paydada bulusup, daha çok görüserek, daha çok fikir ortaya koyarak gelecegini biliyoruz. Insanliga, ülkemize faydali seyler üretebilmek için yardimlasmanin, paylasmanin öneminin farkindayiz. Dolayisi ile TÜMSIAD olarak istisareye önem veriyoruz. Istisare ile ortak aklin, ortak akil ile istikrarin, istikrar ile istikbalin daha parlak olacagi güzel günlere inaniyoruz. Pandemi ve sonrasinda yasanan süreçte küresel riskler giderek artmaya basliyor. Dünya ticaretindeki yatirimlarin azaldigi, üretimin yavasladigi, finansal akisin rotasini degistirdigi, konvansiyonel ticaretten dijital ticarete rijit bir egilimin oldugu günleri yasiyoruz. Bütün bunlarin yani sira geleneksel ticarette gida ve tarim sektörlerinin stratejik bir hale büründügü ekonomik degisimler içerisindeyiz. Bir taraftan komsu ülkelerde yasanan savas ve iç karisikliklar, diger taraftan Avrupa ülkelerinin en temel insani yasam standartlari olan isinma ve gida ihtiyaçlarini karsilayamadigini görüyoruz. Firsatlarin ve tehditlerin iç içe geçtigi günümüz sartlarinda ekonomik dengelerin lehimize çevrilebilecegine bütün kalbimizle inaniyoruz. Etrafimizda yasanan bütün bu olumsuz gidisata ragmen sükürler olsun ki ülkemiz gida ve enerji koridoru haline gelmistir. Ve biz inaniyoruz ki; Anadolu üretimin ve ihracatinda dünya üzerindeki koridoru olacaktir” ifadelerini kullandi.

“Türkiye yüzyili içerisinde yapacagimiz çalismalar çok farkli bir ivme kazanacak”

TÜMSIAD Genel Baskani Yasar Dogan, “Dünya genel çerçevede bir degisim ve dönüsümden geçmektedir. Bu degisim ve dönüsüm içerisinde Cumhurbaskanimiz “Türkiye Yüzyili” mottosuyla yeni yüzyilin artik Türkiye yüzyili olmasiyla alakali önümüze hedef koydu. Dolayisiyla Türkiye yüzyili içerisinde yapacagimiz çalismalar çok farkli bir ivme kazanacak. Bu anlamda sivil toplum kuruluslarina da çok ciddi görev düsmektedir. Bizde bu istisare toplantilarini bu vizyon üzerinde organize etmek istiyoruz. Dünyada degisen bu dengeler içerisinde sinirlarin, ticaretlerin ve insani yaklasimlarin artik degistigini ve farkli oldugunu görmekteyiz. Bu degisim ve dönüsüm içerisinde is dünyasinin da kendine bir yol haritasi çizmesi gerektigini hep dile getirdik” seklinde konustu.



“42 milyon metrekare sanayi alanimiz var”

KAYSO Baskani Mehmet Büyüksimitci de, toplantida yaptigi konusmada Kayseri sanayisi ile ilgili bilgiler vererek, “Kayseri’mizde hali hazirda toplam 42 milyon metrekare sanayi alanimiz var. 3 organize sanayi bölgemiz, 1 üretime dayali serbest bölgemiz olmak üzere 42 milyon metrekare. Tarima dayali ihtisas organize bölgesi de kuruyoruz. Suanda büyük bir hizla ilerliyor. 4. OSB’nin de hazirliklarina basladik ve basvurularimizi yaptik. O da insallah kisa süre içerisinde 5 milyon 250 bin metrekare olarak lk safhasini yapmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz da, “Korona virüs salgini dünyada saglik ve güvenlik sistemleri ile alakali konulari tartismaya açti. 45 günde bin 6 odali ve 4 bine yakin yatagi insa eden Türkiye’nin korona virüste verdigi basarili sinavi birçok ülke sessizce takip etmeye ve aynisini kopya etmeye gayret etti ama nafile. 310 milyon nüfuslu ABD’de yüzde 20’sinin yani 60 milyon insanin hiçbir sosyal güvencesinin olmadigi bir kez daha ortaya çikti. O yüzden ülkeler ve devletler bunlari öngörebildikleri kadar basarili oluyorlar” dedi.

Toplanti, hatira fotografi çekinmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA