Sehit Atesi Üsküdar'a Düstü

Irak’in Kuzey’inde Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin saldirisi sonucu sehit olan Tegmen Duabey Onur Öztürkmen’in aci haberi Üsküdar’daki baba ocagina ulasti.

Sehit Atesi Üsküdar'a Düstü


Irak’in Kuzeyinde Pençe Kilit Harekati bölgesinde teröristlerin düzenledigi roketli saldirida Tegmen Duabey Onur Öztürkmen, sehit oldu.

Sehidin aci haberi, aksam saatlerinde Gaziantep’in Nizip ilçesine bagli Dazhüyük Köyü’ndeki yakinlarina ulasti. Istanbul’da oturan ve ayri yasadiklari ögrenilen anne ve babasinin aci haberin ardindan babasinin oturdugu Üsküdar Çavusdere caddesinde bulunan evinin sokagina Türk bayraklari ile donatildi.

Sehit tegmen Öztürkmen’in, ailesinin talebi dogrultusunda sehidin naasi 26 kasim cumartesi günü memleketi Gaziantep’e götürülmek üzere yola çikacak.

MSB’den yapilan açiklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan açilan taciz atesi sonucunda Piyade Tegmen Öztürkmen’in sehit oldugu, 3 askerin yaralandigi belirtildi.

Yarali askerlerin derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine baslandigi aktarilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Bizleri derin bir aci ve üzüntüye bogan bu olayda hayatini kaybeden aziz sehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahli Kuvvetleri ile asil milletimize bassagligi ve sabir, yarali silah arkadaslarimiza acil sifalar dileriz." açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA